x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Al Di Meola vine cu New World Sinfonia

Al Di Meola vine cu New World Sinfonia

de Alex Revenco    |    21 Mai 2010   •   00:00
Al Di Meola vine cu New World Sinfonia
Sursa foto: Aleksandar Zec/

Considerat de revista Guitar Player Magazine drept cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor, Al Di Meola va concerta în România într-o nouă formulă, alături de cei mai buni muzicieni din lume, New World Sinfonia!



Concertul de fusion jazz va avea loc marţi, 25 mai, la Sala Palatului este organizat de Amphitrion şi-l are pe A.G. Weinberger invitat special al evenimentului.

Al Di Meola a reunit în proiectul New World Sinfonia, cinci dintre cei mai talentaţi muzicieni din lume: Fausto Beccalossi, Gumbi Ortiz, Peter Kaszas, Kevin Seddiki, Victor Miranda, alături de care susţine sute de concerte în întreaga lume. Cu o carieră impresionantă, ce cuprinde colaborări remarcabile şi milioane de albume vândute în peste 25 de ani de carieră, Al Di Meola a atins, cu New World Sinfonia, un nivel superior.

Despre asta artistul a declarat: "Între toţi membrii trupei există o relaţie de comunicare deosebită. Personal sunt implicat total în acest proiect, iar publicul este cel ce ne confirmă de fiecare dată succesul acestei noi formule." Componenţii New World Sinfonia sunt recunoscuţi la nivel internaţional, fiind laureaţi a numeroase premii care le confirmă valoarea. European Guitar Award este distincţia acordată chitaristului Kevin Seddiki, dar şi Premiul Grammy în anul 2002 pentru Victor Mirand.

Al Di Meola nu se află la prima colaborare cu unii dintre cei care alcătuiesc Sinfonia, Gumbi Ortiz însoţindu-l timp de 19 ani în concerte, iar Fausto Beccalossi în ultimii zece ani. Toboşarul Peter Kaszas şi-a făcut debutul la vârsta de 15 ani, fiind comparat deseori cu Phil Collins. Al Di Meola a concertat alături de New World Sinfonia pe patru continente, având la activ, doar în 2010, peste 100 de concerte de jazz.

Faimosul chitarist aduce publicului din România un nou concept muzical caracterizat printr-un melanj de fusion jazz şi world music, într-un concert ce reprezintă apogeul spectacolelor jazz din această primăvară. Biletele pentru concertul ce va avea loc marţi, 25 mai, organizat de Amphitrion pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro, dar şi din reţeaua magazinelor Diverta, la preţuri cuprinse între 80 şi 250 de lei, în funcţie de poziţia în sală.

×
Subiecte în articol: bucuresti muzica concert al dimeola