Alături de Orchestra de Cameră Radio și sub bagheta dirijorului JOHANN STUCKENBRUCK (absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra), el va oferi publicului român dovada talentului său ieșit din comun. În cadrul aceluiași eveniment, Andrei Ioniță va interpreta ca solist două lucrări: prima la pian (Mozart - Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră) și cea de-a doua la violoncel (Haydn - Concertul nr 1. în Do major pentru violoncel şi orchestră), o performanță de o virtuozitate artistică rar întâlnită pe orice scenă a lumii.
La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferite de violoncelistul Andrei Ioniță pe albumul „Beethoven – Ioana Cristina Goicea (vioară), Andrei Ioniță (violoncel), Daria Tudor (pian)”, un dublu-CD recent apărut la Editura Casa Radio.
În programul serii veți mai asculta și Prokofiev: Simfonia nr. 1 – Clasica și Haydn: Simfonia nr. 49 - La passione.
După debuturi de succes atât în teatrele de operă, cât și în sălile de concerte din Europa și America de Nord, dirijorul britanic-american JOHANN STUCKENBRUCK s-a afirmat ca un talent remarcabil pe scena internațională. Printre cele mai recente apariții sale se numără multiplele apariții cu San Diego Symphony și dirijarea premierei mondiale Pay the Piper, la Festivalul de la Glyndebourne (Marea Britanie).
În sălile de concert, printre angajamentele de marcă ale dirijorului se numără concertele la pupitrul orchestrelor Hallé, Royal Northern Sinfonia, Orchestre Victor Hugo Franche-Comté, Salomon Orchestra și Royal Academy of Music Symphony Orchestra. În plus, Johann Stuckenbruck l-a asistat pe Sir Mark Elder la pupitrul orchestrei Hallé (Manchester – Anglia) la numeroase concerte, inclusiv pentru pregătirea partiturii La Damnation de Faust pentru Festivalul de la Edinburgh.
Caracterizat în cunoscuta publicație londoneză „The Times” ca „unul dintre cei mai interesanți violonceliști care au apărut în ultimul deceniu”, violoncelistul ANDREI IONIȚĂ (28 ani) a fost invitat să cânte alături de mari orchestre, ca BBC Philharmonic Orchestra și Royal Philharmonic Orchestra - Londra, Filarmonica din München, Filarmonica din Dresda, Deutsches Symphonie - Orchester Berlin, Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg ș.a.
În perioada 2016-2018, Andrei Ioniță a făcut parte din proiectul BBC New Generation Artists, înregistrări realizate pentru BBC fiind editate pe un disc lansat în martie 2019 la Casa de discuri Orchid Classics. Andrei Ioniță este beneficiarul unei burse oferite de Deutsche Stiftung Musikleben și interpretează pe un instrument de colecție: violoncelul realizat de Giovanni Battista Rogeri din Brescia în 1671, împrumutat cu generozitate de către fundație.