x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Andrei Leonte, marele câştigător "X Factor"

Andrei Leonte, marele câştigător "X Factor"

02 Ian 2012   •   21:00
Andrei Leonte, marele câştigător "X Factor"

Prima zi a noului an a inceput cu multe emotii si tensiune pentru Alin, Andrei si Iulian, pentru mentorii lor, dar si pentru sutele de sustinatori. Deznodamantul "X Factor" a venit dupa zece saptamani, timp in care finalistii au luptat pe scena "X Factor" pentru a-si indeplini cel mai mare vis al lor: de a fi star.

Andrei Leonte a fost in "gradinita" lui Mihai Morar si a demonstrat de-a lungul celor zece gale live ca are factorul X, ca este un artist complet, iar romanii l-au votat negresit. Andrei a fost ales de romani pe primul loc in marea finala "X Factor", dupa ce a ridicat publicul in picioare cu duetul cu Tudor Chirila si Vama. Pe locul al doilea s-a clasat Alin Vaduva, care a starnit ropote de aplauze cu duetul facut cu trupa Vunk , iar pe locul al treilea – Iulian Vasile a impresionat prin interpretarea alaturi de trupa Mandinga.

Toate acestea i-au convins pe telespectatori sa ramana alaturi de Antena 1, care a ocupat primul loc pe targetul all urban cu 20,6% share, 9,7% rating, ceea ce inseamna 1.026.000 de telespectatori, in timp ce pe locul al doilea s-a clasat Pro TV cu 16,8% share, 7,9% rating, adica in medie 835.000 de telespectatori. In minutul de aur, la ora 23:25, cand Razvan si Dani se pregateau sa anunte marele castigator, 1.285.000 de telespectatori din mediul urban au urmarit finala "X Factor", Antena 1 obtinand un share de 31.8%.

Show-ul din seara finalei a fost unul extraordinar. Concurentii au cantat cate trei piese fiecare, fintre care una in duet cu artisti de renume. Coregrafiile au fost si ele surprinzatoare, iar publicul a fost cel care a ales marele castigator. Dupa sase luni de cautari, auditii, pregatiri si gale live, pe 1 ianuarie 2012 "X Factor" a dat numele urmatorului superstar la Romaniei, a dat numele castigatorului celui mai mare premiu din istoria show-urilor de gen din tara noastra: 200.000 de euro oferiti de Orange.

×
Subiecte în articol: x factor