x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Angela Gheorghiu susține un concert pentru muzicienii Metropolitan Opera din New York

Angela Gheorghiu susține un concert pentru muzicienii Metropolitan Opera din New York

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Feb 2021   •   07:57
Angela Gheorghiu susține un concert pentru muzicienii Metropolitan Opera din New York
Sursa foto: Soprana Angela Gheorghiu. Foto: Dieter Nagl / AFP

Orchestra Metropolitan Opera din New York, lipsită de fonduri odată cu începerea pandemiei, în urmă cu un an, o va acompania pe soprana română Angela Gheorghiu de la distanță, artista interpretând două piese de pe scena Ateneului Român din București. Încasările din această seară specială vor fi direcționate în totalitate către Orchestră.

 

Angela Gheorghiu va cânta pentru a apăra cauza muzicienilor Metropolitan Opera din New York, care, în urma anulării spectacolelor - măsură luată din cauza pandemiei -, nu și-au mai putut primi salariile. 

 

„În 21 februarie, alături de MET Orchestra Musicians și de Alexandru Petrovici, grație minunilor tehnologiei, voi cânta pentru voi Cântec pentru Lună, al compozitorului Dvořák, și Tatăl nostru, compus de Anton Pann, cu un aranjament muzical special ce îi aparține lui Andrei Tudor, a scris artista pe contul său de Facebook. 

 

Considerată una dintre cele mai mari voci ale scenei lirice mondiale, Angela Gheorghiu va cânta la București, alături de pianistul Alexandru Petrovici, și va fi însoțită din New York de Orchestra Met. Biletele pentru acest recital, care nu poate fi vizionat decât online, au fost puse în vânzare la prețul de 15 USD (12,5 euro).

„Toate încasările provenite din acest concert vor ajunge la 150 de muzicieni ai MET!!!”, a adăugat soprana în materialul postat pe contul său de socializare, menționând faptul că toți cei implicați în acest eveniment o vor face pro bono: „Cu toții participăm în mod voluntar pentru a susține această cauză specială, iar orice ajutor pentru muzicienii MET înseamnă enorm, pentru noi toți! Vă mulțumesc!”

 

Într-un interviu acordat canalului de televiziune Digi24, Angela Gheorghiu menționase faptul că acești muzicieni „nu primiseră salariile de un an și se aflau într-o situație foarte dificilă”. Soprana a respins termenul „concert de caritate”, spunând că este „o nevoie umană și profesională” ca ea să susțină această cauză.

 

„Un artist este important doar alături de familia sa artistică. Fără orchestră sau cor nu poți face nimic”. Recitalul va avea loc la elegantul Ateneu Român, construit de arhitectul francez Albert Galleron și inaugurat în 1888. „Este catedrala mea”, a mărturisit Angela Gheorghiu, locul în care a susținut primul său recital, la vârsta de 17 ani. 

 

Directorul general al MET, Peter Gelb, spunea, în septembrie, că instituția sa traversează „cea mai dificilă perioadă” întâlnită în cei 137 de ani de existență. Ultimele opt săptămâni ale sezonului 2019-2020 și întregul sezon următor al Metropolitan Opera din New York au fost anulate, lucru estimat că va atrage după sine un deficit de 154 milioane de dolari.

 

×
Subiecte în articol: angela gheorghiu