x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Baniciu şi prietenii

Baniciu şi prietenii

de Alex Revenco    |    28 Noi 2008   •   00:00

Miercuri, 3 decembrie, Mircea Baniciu îşi invită prietenii la Sala Palatului, la un spectacol eveniment. El va cânta alături de câţiva dintre cei mai buni prieteni ai săi, avându-i invitaţi pe Ioji Kappl, Costin Petrescu, Mircea Vintilă, Marius Baţu, Ioan Gyuri Pascu şi Ana Baniciu. Baniciu îi va avea alături pe cei din trupa Pacifica, adică Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihăilescu şi Vlady Cnejevici.






Biletele la acest spectacol se găsesc în reţeaua Diverta, Carrefour Voyage, Music Shop, Librăriile Cărtureşti, Magazinul Muzica, Sala Palatului, pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro, cu preţul între 50 şi 200 de lei. "Va fi un spectacol deosebit, în care i-am invitat pe cei pe care i-am avut alături pe scenă, în diferite perioade şi în diferite formule. Voi aborda un repertoriu special, cu piese cântate mai rar sau chiar deloc în spectacolele mele anterioare, încercând să aduc aminte fanilor de Pasărea Colibri, de Baniciu anilor ’80 şi, bineînţeles, de Phoenix", a spus Mircea.



TROOPER TRECE LA ROCK’N’ROLL. Trooper îşi lansează noul album, intitulat "Rock’n’roll pozitiv", în seara de 28 decembrie, în Old School, de la ora 21:00. Deschiderea spectacolului va fi făcută de două formaţii tinere, selectate în urma unui concurs pe site-ul www.trooper.ro, care vor avea câte 30 de minute de scenă în care să-şi manifeste talentul şi dăruirea pentru rock. Trooper îşi doreşte astfel să sprijine tinerii muzicieni din România şi să dea o şansă celor care iau calea "grea" a rockului. (R.G.)

NOVEMBER METAL FEST. Festivalul rock November Metal Fest, care se va desfăşura în zilele de 28 şi 29 noiembrie în Live Metal Club din Bucureşti, se va bucura de prezenţa trupelor Avatar, Warganism, Taine, MG42, Snapjaw, Akral Necrosis, First Division, Inside Out şi Cyborg. Pe lângă concertele trupelor enumerate anterior, formaţia bucureşteană Warganism, alcătuită din membrii fostei trupe Dies Irae, va lansa noul album "Centipede", în timp ce grupul Avatar din Craiova va prezenta oficial noul single, "Pendulum", şi videoclipul acestuia. Pe parcursul celor două seri vor avea loc şi proiecţii multimedia cu videoclipuri ale formaţiilor participante. (R.G.)

DOI ANI DE BYRON. Trupa Byron sărbătoreşte la 30 noiembrie, în club Fabrica, de la ora 22:00, doi ani de succese muzicale: peste 70 de concerte de club sau pe scenele tuturor marilor festivaluri din România, un album, "Forbidden Drama", apoi "Acoustic Drama", primul dvd unplugged din România, lansat la Palatul Copiilor, şi un videoclip. În deschiderea evenimentului va concerta Melting Carousel, iar ca invitaţi speciali vor onora cu prezenţa Alexandrina Hristov, Artan (Timpuri Noi) şi Ovidiu Niculescu (Restul e Tăcere). (R.G.)

VANESSA MAE, LA SALA PALATULUI.
Vanessa Mae, una dintre cele mai apreciate violoniste din lume, va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, la 30 noiembrie. Ca muzician profesionist, Vanessa a debutat în 1988, pe scena Festivalului Internaţional Schleswig-Holstein. În acelaşi an, artista susţine şi primul concert în Marea Britanie, alături de Philharmonia Orchestra din Londra. La 13 ani a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai tânără solistă care a înregistrat concertele pentru vioară de Tchaikovsky şi Beethoven. (R.G.)

×
Subiecte în articol: muzica