x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Berlin, Wonderful Tonight - Clapton Uber Alles

Berlin, Wonderful Tonight - Clapton Uber Alles

de Sebastian S. Eduard    |    18 Aug 2008   •   00:00
Berlin, Wonderful Tonight - Clapton Uber Alles
Sursa foto: Sebastian Willnow/

Aproape 20.000 de persoane au participat vineri seara la concertul lui Eric Clapton de pe Waldbuhne Arena, Berlin, în vecinătatea celebrului Olympia stadion.



Aproape 20.000 de persoane au participat vineri seara la concertul lui Eric Clapton de pe Waldbuhne Arena, Berlin, în vecinătatea celebrului Olympia stadion. Berlinezii nu s-au lăsat deloc descurajaţi de ploaia mocănească (gen "Metallica", pentru connesseuri) care i-a pătruns pînă la oase şi au umplut amfiteatrul cîntînd alături de artist într-un spectacol magnific, care a durat puţine peste trei ore. Seara a început cu o surpriză plăcută: trupa care a deschis concertul a fost The Wallflowers cu Jacob Dylan – fiul legendarului Bob Dylan – în calitate de solist vocal şi compozitor.

După o foarte scurtă pauză a început spectacolul pentru care berlinezii aşteptaseră atît. Clapton s-a urcat pe scenă, iar chitara lui a sunat mai bine ca oricînd. Cît despre voce... unii artişti nu îmbătrînesc niciodată. Printre cele 19 piese interpretate, care au inclus şi o piesă de bis ("Crossroads"), s-au aflat "Rock Me Baby", "Little Queen of Spades", "Before You Accuse Me", "Wonderful Tonight", "Layla", "Cocaine".

Dacă la Clapton un bilet a fost în jur de 70 de euro, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre concertul Madonnei, care va avea loc la sfîrşitul lunii tot la Berlin. Cîntăreaţa americană nu a mai concertat de şapte ani în capitala Germaniei, ceeea ce a făcut ca interesul pentru acest spectacol să fie extrem de mare, în ciuda preţului biletelor, care au ajuns şi la 1.200 de euro. Una peste alta, berlinezii au unde se distra pentru că pînă la sfîrşitul anului se mai aşteaptă nume mari precum Neil Young, Elton John, Queen cu Paul Rogers, Bryan Adams sau Deep Purple.

×
Subiecte în articol: muzica