x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bob Dylan a fost declarat "părintele muzicii rap"

Bob Dylan a fost declarat "părintele muzicii rap"

de Alex Revenco    |    13 Mai 2010   •   00:00
Bob Dylan a fost declarat "părintele muzicii rap"

Într-un material din revista Rolling Stone din luna mai, Bob Dylan a fost numit "părintele muzicii rap". Articolul respectiv a analizat similitudinile componistice între muzica lui Dylan şi genul rap, prezentând influenţa lui Dylan asupra acestei muzici şi asupra artiştilor de gen.



Pornind de la un film de pe YouTube, în care Bob Dylan a fost surprins cântând o piesă rap a lui LL Cool J, "Rolling Stone" a găsit o mulţime de alte exemple care demonstrează implicarea sa la naşterea şi dezvoltarea acestui gen. Influenţe evidente ale muzicii lui Dylan se regăsesc şi în piesele unor artişti hip-hop celebri, ca Public Enemy, Wyclef Jean, Kid Cudi, The Roots sau Beastie Boys.

Aceştia din urmă au folosit compoziţia lui Dylan "Just Like Tom Thumb's Blues" pentru a remixa cele-brul lor single "Finger Lickin' Good", iar Mike D a declarat că "Dylan este de fapt unul dintre primii b-boys, dacă nu chiar primul". Bob Dylan va ajunge pentru prima dată în România la 2 iunie, când va evolua pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter", în cadrul unui nou concept de festival, Emagic Classics. În deschiderea concertului, prezentat de Raiffeisen Bank şi organizat de Emagic, vor cânta Nicu Alifantis & Zan şi grupul Bucium.

×
Subiecte în articol: bucuresti muzica concert bob dylan