x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ce nu ştiţi despre concurenţii de la X Factor. Poveştile celor şase participanţi care vor urca pe scenă în acest week-end

Ce nu ştiţi despre concurenţii de la X Factor. Poveştile celor şase participanţi care vor urca pe scenă în acest week-end

09 Dec 2011   •   21:00
Ce nu ştiţi despre concurenţii de la X Factor. Poveştile celor şase participanţi care vor urca pe scenă în acest week-end

Lupta la X Factor devine din ce in ce mai stransa. Concurentii ramasi in cursa pentru marele premiu de 200.000 de euro sunt din ce in ce mai buni si mai increzatori in fortele proprii. Cum suna povestea celor sase concurenti care vor urca pe scena in acest week-end, care le sunt pasiunile si cum isi petrec ei orele libere dupa pregatirea muzicala zilnica, in cele ce urmeaza:

Alin Vaduva - Se roaga si citeste acatiste
(Mentor: Adi Sina)
Pasiunea lui Alin Vaduva (26 de ani) pentru muzica s-a manifestat de timpuriu, insa abia pe la 14 ani a inceput sa-si ia talentul in serios. S-a-ntamplat la scoala, intr-a opta, la o ora de muzica - tinuta de obicei de profesoara de chimie -, Alin a cantat, iar cea care l-a ascultat i-a spus ca trebuie sa faca o cariera in domeniu. Si nu, nu profesoara de chimie a fost aceea, ci cea de biologie care, in ziua respectiva, ii tinea locul profesoarei de chimie. Incalcit si neasteptat, nu?

Asadar, Alin a urmat sfatul profesoarei sale, a luat lectii de canto, si-a perfectionat tehnica vocala, iar in primavara acestui an s-a prezentat la preselectiile X Factor de la Constanta. A impresionat la auditii, a confirmat la vizita la casele juratilor si a ajuns in galele live X Factor. Unde are parte de intalniri emotionante si neasteptate, dar si de peripetii.

De exemplu, in timpul celei de-a doua gale live, echipa i-a facut lui Alin o surpriza extrem de emotionanta. Pe scena a urcat profesoara de biologie din gimnaziu, unul dintre putinii oameni pe care concurentul se astepta sa ii vada. Emotionati de revedere, cei doi s-au imbratisat si, dupa ce Alin a coborat de pe scena, au stat la povesti. Si-au avut multe sa-si spuna, din moment ce nu se mai vazusera de peste zece ani.

Inaintea unei alte gale, Alin a acuzat o raguseala, insa o vizita la doctor i-a uimit chiar si pe cei din echipa X Factor. Primul diagnostic al medicilor nu a fost deloc optimist. Se pare ca tanarul are o problema la corzile vocale, iar in momentul in care a fost depistata nu se stia daca va ceda la tratament medicamentos. Alin si-a tinut juratul si fanii cu sufletul la gura o saptamana intreaga, nestiind daca va putea sau nu sa cante in urmatoarea gala. Desi medicii nu i-au dat voie, Alin si-a asumat riscul de a urca pe scena si de a canta.

Acum, inainte de cea de-a saptea gala live, Alin este din nou in pauza vocala. Asta nu-l impiedica sa-si petreaca serile alaturi de colegii care au ramas in concurs. Tinerii si-au facut deja un obicei sa se stranga laolata seara ca sa stea la povesti sau sa cante. Inainte de culcare, Alin, care este foarte credincios, se roaga si citeste acatiste.


Andrei Leonte – Iubeste fara speranta o dansatoare
(Mentor: Mihai Morar)
Andrei s-a nascut la Iasi, dar studiaza la Bucuresti. A inceput sa cante inca din copilarile, dar s-a hotarat sa se ocupe cu seriozitate de muzica abia in clasa a IX-a, cand a inceput si lectiile de canto. Spre sfarsitul liceului, a reusit sa-si convinga parintii sa accepte transferul lui la Liceul de arte.

Ulterior, problemele financiare i-au facut pe parintii lui Andrei Leonte sa plece in Italia, pentru a-si gasi un loc de munca. Asta nu l-a impiedicat pe tatal sau sa vina sa il sustina la una dintre gale. Echipa X Factor nu s-a lasat mai prejos si i-a facut o surpriza lui Andrei aducandu-i-o, in timpul show-ului, pe mama lui. Apropiat de familie si de prieteni, Andrei este un tip sensibil. Si toata aceasta sensibilitate se regaseste in felul in care el interpreteaza baladele. La cea de-a cincea gala, mentorul sau a hotarat sa le arate telespectatorilor ca Andrei poate canta si altceva. Decizia a fost una inspirata. Pentru ca piesele "It’s my life" (Bon Jovi) si "Moves like Jagger" (Maroon 5) in interpretarea lui Andrei au reusit sa smulga nu doar ropote de aplauze, ci aprecierile juriului si voturile publicului.

Inaintea galei din aceasta seara, Andrei este putin trist. Oana, dansatoarea de care ii placea, i-a marturisit ca are deja un iubit, asa ca intre ei nu poate fi nimic. La aceasta suferinta in amor se adauga emotiile inerente concursului, motiv pentru care Andrei a cerut permisiunea echipei sa vorbeasca cu mama lui, cea care reuseste sa il linisteasca de fiecare data cand trece printr-o perioada mai zbuciumata. Cu toate astea, tanarul nu isi pierde concentrarea la repetitii si nici nu strica buna dispozitie din casa in care locuiesc participantii la show. Repeta si acasa, cu chitara, iar cand ia o pauza, isi cheama colegele, pe Irina si Larisa, sa cante impreuna.


T&L – Larisa canta seara cu colegii, Gabriel invata romaneste
(Mentor: Paula Seling)
Larisa si Gabriel au format o trupa cu doar o saptamana inaintea auditiilor X Factor. S-au cunoscut printr-o prietena comuna si de-atunci nu s-au mai despartit, muzical... vorbind. Larisa Ciortan are 21 de ani si este din Resita. Studiaza la Facultatea de Arte din Constanta, la sectia Pedagogie Muzicala si spune ca a participat la una dintre editiile X Factor din Marea Britanie. A inceput sa cante la varsta de 7 ani, cand parintii au decis sa o inscrie la Liceul de Muzica, sectia Pian. Mama este cea mai importanta persoana din viata Larisei si totodata profesorul ei de canto, fara de care nu ar fi ajuns la performantele vocale de acum.

Gabriel Uche are 25 de ani, este din Nigeria si a venit in Romania sa studieze Medicina. A inceput sa cante la varsta de 8 ani. La un moment dat, a incercat sa intemeieze un grup acapella, alaturi de cativa prieteni. Intentia nu s-a mai concretizat, iar Gabriel s-a concentrat pe o cariera solo. A devenit mai increzator in sine si a inceput sa scrie versuri cu mesaje emotionante si patrunzatoare.

Aparitiile trupei T&L la galele live X Factor nu au fost lipsite de incidente: la cea de-a treia gala, in timp ce interpretau piesa "Bring Me To Life", scena a luat foc. Ei insa nu s-au oprit pana ce nu au terminat de cantat. Larisa si Gabriel au intrat de doua ori la duel, de fiecare data alaturi de concurenti din categoria lor. Daca vor castiga marele premiu de 200.000 de euro, vor investi o parte din bani in muzica, iar pe cealalta o vor folosi in scopuri caritabile.

Dupa gala de saptamana trecuta, cea de-a sasea, T&L este singura trupa ramasa in concurs. Presiunea este si mai mare pentru ei, pentru ca si-au dat seama ca doar cu ei Paula Seling ar putea ajunge in finala.

Cei doi isi petrec serile diferit: Larisa se relaxeaza cantand impreuna cu colegii ei, Irina si Andrei, iar Gabriel incearca sa prinda din zbor limba romana.


Diana Hetea – O perfectionista pasionata de astronomie
(Mentor: Adi Sina)
A inceput de mica sa frecventeze cursurile liceului de muzica din Timisoara natala, la sugestia bunicului care, observand inclinatia ei timpurie catre muzica, i-a facut cadou o vioara. Si, de la primele incercari cu vioara pana la recitalurile si turneele cu orchestra, au trecut multi ani de munca asidua pentru Diana Hetea (32 de ani). Persoana care i-a marcat cel mai puternic copilaria si adolescenta a fost mama ei, care a cantat, la randul ei, in tinerete si de la care Diana a mostenit vocea. Mariah Carey, Anastacia, Whitney Houston, Lara Fabian, Beyonce Knowles, Ella Fitzgerald ii sunt modele muzicale. Dar un duet muzical ar incerca, in primul rand, cu Julie Andrews.

Pe langa muzica, pe care o considera marea pasiune a vietii ei, Diana iubeste fotografia, fitness-ul, filmul, calatoriile. Citeste carti si articole despre astronomie, fizica, geografie, istorie, psihologie si medicina. Ii place sa gateasca, incercand feluri noi de mancare din bucataria internationala si nu scapa din vedere faptul ca meniul ei trebuie sa fie unul sanatos. De asemenea, Diana trateaza cu atentie felul in care arata, aspect care, sustine concurenta, tine de latura ei perfectionista.

Saptamana aceasta, Diana a fost foarte implicata in repetitiile pentru gala, mai ales ca duminica trecuta a avut parte de emotii extreme, numele ei fiind strigat la final, dupa ce toti concurentii salvati, mai putin unul, fusesera anuntati. Posibilitatea de a intra la duel creste pentru fiecare din concurenti, pe masura ce competitia devine mai dura, iar ei sunt constienti de acest lucru si fac toate eforturile posibile pentru a da totul pe scena. Discutiile in contradictoriu au disparut, iar atentia lor este concentrata asupra prestatiei din aceasta seara. Pentru Diana si pentru ceilalti concurenti din categoria celor cu varsta de peste 25 de ani – adica Iulian si Alin -, un mare motiv de bucurie a fost vizita lui Adrian Sina, mentorul lor.


Irina Florea – Se simte singura dupa ce prietena ei, Antonia, a parasit competitia
(Mentor: Mihai Morar)
Sa fi avut vreo opt ani cand a inceput sa cante la chitara. Treptat, si-a descoperit vocea. A exersat singura, ascultand artistii preferati si invatand cate putin de la fiecare, iar dupa 8 ani de exercitiu si pasiune pentru muzica a decis sa faca marele pas catre recunoastere, participand la un show de amploarea lui X Factor. De cand a inceput sa cante, Irina Florea a avut parte de aprecieri, dar si de ironii, insa asta nu a descurajat-o. Dimpotriva, a facut-o sa-si doreasca sa se perfectioneze si sa lupte pentru ceea ce isi doreste. Intentiona sa urmeze un liceu de muzica in Timisoara, insa a renuntat la plan, preferand sa ramana alaturi de cei mai mari sustinatori ai ei, parintii, in Jimbolia natala. Acolo, a exersat in speranta ca va reusi singura, prin practica, sa evolueze din pun de vedere muzical. Un moment special din viata Irinei a fost primul ei concert live in oras unde, impreuna cu un prieten chitarist, a sustinut un program pentru prietenii lor.

Dupa ce buna ei prietena, Antonia, a parasit competitia, Irina s-a simtit mai singura in dura competitie pentru marele premiu de 200.000 de euro. Insa pe parcursul acestei saptamani si-a concentrat toata atentia pe urmatoarea editie live, cand prestatia ei va fi evaluata din nou de cei trei mentori si mai ales de telespectatorii care decid cine va ramane in competitie si cine va pleca acasa. Daca ar castiga marele premiu la X Factor, l-ar investi in cariera si ar ajuta la descoperirea altor talente. Pentru gala de sambata aceasta, Irina s-a pregatit intens, ca si colegii ei, trecand peste faptul ca a avut initial anumite rezerve legate de piesele de concurs.

Saptamana asta, dupa repetitii, Irina, Andrei si Larisa de la T&L au format un mic grup, interpretand si exersand impreuna diferite piese. Fiecare dintre ei a avut o misiune bine stabilita: Andrei a asigurat acompaniamentul la chitara, Larisa a fost solista, iar Irina responsabila de partea de rap. Desi presiunea este mare pentru toti cei sase concurenti ramasi in competitie, numeroasele incurajari primite le dau energie pentru a continua. De curand, Irina a aflat ca pentru ea a fost amplasat un banner chiar in centrul Jimboliei cu mesajul: votati Irina!


Iulian Vasile – La cafea cu Whitney Houston
(Mentor: Adi Sina)
Are 33 de ani. Si a venit la auditiile X Factor insotit de mama sa, care-i este cel mai aprig sustinator. A inceput sa cante de la varsta de cinci ani si provine dintr-o familie de cantareti. De-a lungul timpului, Iulian Vasile a avut de infruntat multe dificultati datorita imaginii si a etniei sale. Spune ca, pentru el, cea mai mare dezamagire sunt oamenii care desi i-au admirat vocea minunata, nu au facut nimic pentru a-l promova.

De la primele aparitii in cadrul show-ului, Iulian a impresionat cu tehnica sa vocala si cu dezinvoltura de pe scena, fiind de multe ori asemanat cu Prince. De altfel, piesa "Purple Rain" a lui Prince a fost cea care i-a adus tanarului biletul castigator catre galele live X Factor. De atunci, nimic nu i-a mai stat in cale.

Cel mai mare vis al sau este sa isi bea cafeaua alaturi de Whitney Houston, fapt ce ar putea deveni realizabil, crede el, daca ar castiga trofeul X Factor si marele premiu de 200.000 de euro.

Saptamana aceasta, Iulian Vasile a fost la fel de spontan si plin de energie ca de obicei. Desi concursul il solicita, existand de multe ori zile obositoare sau momente tensionate, Iulian isi pastreaza tonusul pozitiv, fiind de multe ori cel care da startul si intretine atmosfera de distractie. Mai mult, glumeste de fiecare data cu cei din echipa X Factor despre cum, cu siguranta, lui ii vor inmana la inceput de an nou marele premiu de 200.000 de euro.

×
Subiecte în articol: antena 1 x factor concurenti x factor