x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cel mai îndrăgit tenor din lume, la Bucureşti. Andrea Bocelli va cânta pe 10 mai 2013 în Piaţa Constituţiei

Cel mai îndrăgit tenor din lume, la Bucureşti. Andrea Bocelli va cânta pe 10 mai 2013 în Piaţa Constituţiei

de Alex Revenco    |    26 Aug 2012   •   18:08
Cel mai îndrăgit tenor din lume, la Bucureşti. Andrea Bocelli va cânta pe 10 mai 2013 în Piaţa Constituţiei

In ultimii ani s-a scris de mai multe ori despre un posibil concert Andrea Bocelli in Romania. Fanii au semnat petitii online in incercarea de a convinge organizatorii de concerte sa il aduca pe marele artist. Si, dupa mai bine de un an de negocieri, Project Events & European Events Service au reusit ceea ce parea imposibil: celebrul tenor italian va canta in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 10 mai 2013.

Nascut in Italia, intr-o familie de fermieri, Andrea Bocelli a inceput la varsta de 6 ani sa ia lectii de pian, flaut si saxofon. Dar copilaria sa a fost marcata de un eveniment nefericit: nascut cu glaucom grav, Andrea orbeste complet la doar 12 ani, in urma unui accident survenit in timpul unui meci de fotbal. Nu se lasa coplesit si, la scurt timp dupa accident, castiga prima sa competitie muzicala "Margherita d’Oro in Viareggio" cu melodia "O sole mio". In 1994, la Festivalul San Remo, castiga sectiunea "Nou-veniti", cu melodia "Calmo della Sera". Imediat dupa festival, Bocelli isi lanseaza primul album, ce poarta titlul melodiei castigatoare. Recunoasterea internationala vine in 1996, o data cu lansarea melodiei "Con te Partiro", care ulterior va fi rescrisa pentru a fi cantata in duet cu Sarah Brightman si redenumita "Time to Say Goodbye", piesa ce va fi difuzata de posturile de radio din intreaga lume. Prima sa compilatie, "Romanza", ce cuprinde

atat melodia compusa de Bono & Zucchero "Miserere" (cantata cu John Miles), cat si uriasul hit "Time to Say Goodbye" (in duet cu Sarah Brightman), a depasit toate recordurile, fiind vanduta in peste 20 de milioane de exemplare. Este si primul lui album editat in SUA, unde castiga de patru ori Discul de Platina (cu vanzari de peste 4,2 milioane de unitati). In Canada, "Romanza" ajunge Disc de Diamant, iar Bocelli devine cel mai bine vandut artist strain in aceasta tara. Tot in 1997 isi face debutul si in opera, interpretand cu succes fragmente din "Madame Butterfly" si "Tosca". Este interesant de stiut ca, desi iubeste enorm muzica, initial, Andrea Bocelli s-a pregatit pentru o cariera de avocat. El a obtinut titlul de Doctor in Drept si chiar a lucrat o perioada ca avocat la Curtea de Justitie din Pisa.

Pentru prima oara in Romania, "Legenda noului mileniu" ­ cum a fost fost denumit Andrea Bocelli de marii critici ai lumii ­ isi va incanta numerosii fani cu melodii celebre, precum: "Time to Say Goodbye", "Con te Partiro", "Vivo Per Lei", "Besame Mucho", "Nessun Dorma", "Funiculì Funicul", "Ave Maria", "O Sole Mio", "Can’t Help Falling in Love" (cover dupa Elvis Presley), "The Prayer" (cover dupa Céline Dion) etc.

Luni, 27 august, se pun in vanzare biletele pentru concertul Andrea Bocelli de anul viitor la magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), magazinele Flanco, Diverta, Muzica, la Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor si Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face la biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro si myticket.ro.

×