x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O celebră cântăreață braziliană de muzică bossa nova s-a stins din viață. A devenit cunoscută pentru melodia „The Girl from Ipanema"

O celebră cântăreață braziliană de muzică bossa nova s-a stins din viață. A devenit cunoscută pentru melodia „The Girl from Ipanema"

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   17:00
O celebră cântăreață braziliană de muzică bossa nova s-a stins din viață. A devenit cunoscută pentru melodia „The Girl from Ipanema"
Sursa foto: Profimedia

O celebră cântăreață braziliană de muzică bossa nova a murit. Ea a colaborat cu artiști precum Quincy Jones și George Michael, scrie BBC.

Astrud Gilberto a fost cunoscută mai ales pentru melodia „The Girl from Ipanema". Artista s-a stins din viață la 83 de ani.

Ea a fost o vedetă a anilor '60 - '70, când înregistrat 16 albume și a colaborat cu artiști celebri precum Quincy Jones și George Michael.

Versiunea piesei „The Girl From Ipanema", interpretată de aceasta, s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare și a contribuit la răspândirea în lume a stilului muzical bossa nova.

Sofia Gilberto, nepoata artistei, a anunțat vestea pe Instagram.

„Sunt aici pentru a vă aduce vestea tristă, că bunica mea este alături de bunicul meu João Gilberto. A fost o pionieră și cea mai bună. La vârsta de 22 de ani, ea a dat voce versiunii în limba engleză a piesei Girl from Ipanema și a dobândit faima internațională", a scris Sofia pe rețeaua de socializare.

Paul Ricci, un chitarist din New York care a colaborat cu Gilberto, a confirmat vestea pe Facebook.

Astrud Gilberto

×