x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert Morcheeba în componenţa de aur

Concert Morcheeba în componenţa de aur

de Alex Revenco    |    05 Oct 2010   •   00:00
Concert Morcheeba în componenţa de aur
Sursa foto: /Events

În această seară, de la ora 20:00, Sala Palatului găzduieşte concertul grupului britanic ce revine pe piaţa muzicală în formula iniţială şi cu un nou album. Organizat de Events, spectacolul începe la ora 20:00, avându-i în deschidere pe Delia Opran şi Ciprian Lemnaru, adică trupa pop-synth & new-wave Antarctica.



La Bucureşti, Morcheeba îşi va promova noul album "Blood Like Lemonade", album de pe care a fost extras şi single-ul cu acelaşi nume, ales pentru coloana sonoră a ultimului episod din celebrul serial tv "True Blood". Noul album, apărut în vara acestui an, este o reîntoarcere la stilul primelor discuri ale fraţilor Ross şi Paul Godfrey, iar primul single se numeşte "Even Though". Este cel mai introspectiv album al britanicilor, ce combină sonorităţi Morcheeba clasice cu acorduri mai puţin obişnuite pentru ei precum pianul african sau muzicuţa de blues.

Morcheeba a debutat pe scena muzicală în 1994, iar de-a lungul anilor, sound-ul formaţiei a evoluat, a devenit mai complex, acum fiind vorba de un mix de soul, R&B, hip-hop, reggae, downtempo, chill out, funk şi blues. "Blood Like Lemonade" este al şaptelea album de studio, după "Who Can You Trust?" (1996), "Big Calm" (1998), "Fragments of Freedom" (2000), "Charango" (2002), "The Antidote" (2005) şi "Dive Deep" (2008). Timp de şapte ani, Ross şi Paul s-au "descurcat" cu vocalul, după cum urmează: Daisy Martey (fosta membră a trupei Noonday Underground) a înlocuit-o pe Skye Edwards, dar a fost dată afară şi a venit australianca Jody Sternberg - doar în concerte. După care, Jody a fost out şi (până anul trecut) la microfonul formaţiei a evoluat franţuzoaica Manda. De la debut şi până acum, Morcheeba a vândut peste şase milioane de discuri în lumea întreagă.

Înainte de Antarctica, Delia Opran şi Ciprian Lemnaru au colaborat la un alt proiect, intitulat Insound, trupa finalizând recent albumul de debut , "Explorers". Delia Opran (Dee) a absolvit Colegiul Franklin din Elveţia şi şi-a început cariera muzicală în 2004, alături de trupa hip-hop Racla. A activat în domeniul bancar şi publicitate, înainte de a se dedica exclusiv muzicii. Producător muzical / compozitor / orchestrator / inginer de sunet cu experienţă şi consultant, Ciprian Lemnaru a absolvit Şcoala de muzică "George Enescu". A făcut aranjamente muzicale pentru casele de discuri NoBorder, U-NEQ, Progressive şi LUK, iar anul trecut şi-a deschis propriul studio, Woodchopper Records.

×
Subiecte în articol: muzica