x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concurs Enescu: Benjamin Kruithof - câştigătorul finalei la Secţiunea Violoncel

Concurs Enescu: Benjamin Kruithof - câştigătorul finalei la Secţiunea Violoncel

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Sep 2022   •   15:48
Concurs Enescu: Benjamin Kruithof - câştigătorul finalei la Secţiunea Violoncel

Tânărul muzician Benjamin Kruithof a câştigat Concursul Internaţional George Enescu 2022, Secţiunea Violoncel, după finala competiţiei, desfăşurată la Ateneul Român, în care a interpretat Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră op. 104 de Dvorak, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Tito Munoz.

Pe locul al doilea s-a situat Constantin Borodin (Republica Moldova/România), iar pe locul al treilea, Constantin Siepermann (Germania).

Juriul a acordat şi Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin, care a revenit italianului Claudio Berra.

Juriul Secţiunii de Violoncel la ediţia 2022 a Concursului Enescu este format din: David Geringas (preşedintele juriului), Natasha Brofsky, Enrico Dindo, Reinhard Latzko, Leonid Gorokhov, Alexandra Guţu, Tsuyoshi Tsutsumi, Marin Cazacu şi Meehae Ryo.

Benjamin Kruithof, din Luxemburg, cântă la un instrument din secolul al XVIII-lea, realizat de lutierul italian G.B. Guadagnini, care îi este pus la dispoziţie de Universitatea de Arte din Berlin.

A început să studieze violoncelul la vârsta de 5 ani la Conservatoire du Nord, cu Raju Vidali. Benjamin Kruithof a concertat cu Orchestra de Cameră din Luxemburg, Filarmonica din Herford, Orchestra Filarmonică din Luxemburg, în săli precum Concertgebouw Amsterdam, Gasteig Munchen, Kings Place din Londra, Sala de Concerte din Changsha, Sala Universităţii Renmin, Opera din Guangzhou, Filarmonica din Luxemburg, Sala Cortot din Paris.

A cântat alături de Conrad van Alphen, Adrian Adlam, Vadym Kholodenko, Alena Baeva, Semion Gavrikov, Pascal Schumacher, Thomas Hell, Florian Krumpock, Hartmut Haenchen şi Vahan Mardirossian.

În februarie 2020 a înregistrat primul său CD cu Filarmonica din Herford la casa de discuri Ars Production.

În 2021 a fost invitat să participe la Academia Seiji Ozawa din Elveţia.

 

 

×