x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Costi Ioniţă, nominalizat la premiile Grammy! (VIDEO)

Costi Ioniţă, nominalizat la premiile Grammy! (VIDEO)

07 Dec 2011   •   12:15
Costi Ioniţă, nominalizat la premiile Grammy! (VIDEO)

Colaborarea cu celebrul cantaret de muzica reggae, Shaggy, incepe sa dea roade pentru Costi Ionita. Cel mai recent album al artistului nascut in Jamaica, "Summer In Kingston", a fost nominalizat la premiile Grammy 2012, categoria "Best Reggae Album". Doua dintre piesele de pe disc au fost compuse si de Costi Ionita, potrivit bestmusic.ro. Este vorba despre "Dame" si "Fired Up".

'Dame'' este un feat intre Shaggy si Celia, iar celalalt single este un featuring intre Shaggy si Pitbull.

"Sunt foarte onorat de aceasta nominalizare. M-am imprietenit cu Shaggy si colaboram foarte bine. M-a sunat ieri si mi-a spus ca am fost nominalizati", a declarat Costi Ionita la Antena 3. Fostul manelist ar putea sa apara chiar pe scena, la decernarea premiilor Grammy. "Este posibil sa urc pe scena", a mai spus compozitorul. "Sunt unul din putinii romani care fac Romania cunoscuta la un nivel inalt", a completat Ionita.

Decernarea premiilor Grammy este programata in luna februarie a anului viitor, la Los Angeles.

Nascut in Jamaica, in 1968, Shaggy (Orville Richard Burrell) si-a inceput cariera artistica la inceputul anilor '90. A cunoscut celebritatea rapid, cu hitul "Oh Carolina", pe care l-a lansat in 1993, in primul sau album. La scurt timp, Shaggy a trecut la un nou nivel si, in 1995, a lansat albumul "Boombastic", pentru care a primit un disc de platina si care i-a adus si premiul Grammy pentru cel mai bun album reggae. "Boombastic" a fost un succes atat in Europa, cat si peste ocean, iar urmatoarele albume l-au mentinut in topurile muzicale. In 2000 Shaggy a lansat "Hot Shot", albumul care l-a diferentiat de orice alt artist consacrat pe ringul de dans. A fost cel mai bine vandut album din 2001, cu peste 13 milioane de copii, si a fost pe primele locuri in topurile din mai multe tari. Printre cele mai populare hituri se numara "It Wasn't Me" si "Angel". Inainte de "Summer in Kingston", artistul a lansat albumul "Best of Shaggy: The Boombastic Collection", care include cele mai populare titluri din cariera sa. (V.M.)



×
Subiecte în articol: costi ionita reggae grammy shaggy