x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cu ce gen muzical a debutat Amy Winehouse

Cu ce gen muzical a debutat Amy Winehouse

29 Oct 2015   •   22:03
Cu ce gen muzical a debutat Amy Winehouse

Primele cântece înregistrate de regretata artistă britanică Amy Winehouse semănau foarte mult cu muzica grupului său favorit, formaţia hip-hop Salt-N-Pepa, scrie UPI.com.

În copilărie, în jurul vârstei de zece ani, Amy Winehouse a format un grup muzical denumit Sweet 'n' Soar, alături de prietena sa Juliette Ashby, care la rândul său a îmbrăţişat ulterior o carieră muzicală. Câţiva ani mai târziu tatăl vitreg al Juliettei Ashby, producătorul Alan Glass, le-a pus pe cele două într-un studio să înregistreze într-un mod profesional câteva melodii, ce aveau să fie primele piese din cariera lor.

'Glam Chicks', 'Spinderella' şi 'Boys ... Who Needs Them' au fost toate înregistrate în acea perioadă. Din păcate ultima piesă nu a putut fi inclusă în filmul documentar "Amy", regizat de Asif Kapadia şi dedicat artistei britanice.

'Juliette şi Amy au fost foarte apropiate', a declarat regizorul Kapadia pentru revista Rolling Stone. 'Chiar dacă era un copil, Amy s-a descurcat foarte bine şi a demonstrat încă de atunci că avea talent', a mai spus Asif Kapadia.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, în vara anului 2011, la Londra, examenul toxicologic demonstrând că artista nu avea droguri în sânge, ci doar alcool.

Documentarul 'Amy' va putea fi descărcat contra cost încă din această săptămână de pe platforma digitală iTunes, iar de la 1 decembrie va putea fi achiziţionat în format DVD sau Blue Ray.

×