x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica DESCHIDERE EXTRAORDINARĂ DE STAGIUNE LA SALA RADIO: Dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și pianistul JOSU DE SOLAUN, alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO

DESCHIDERE EXTRAORDINARĂ DE STAGIUNE LA SALA RADIO: Dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și pianistul JOSU DE SOLAUN, alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Oct 2021   •   18:19
DESCHIDERE EXTRAORDINARĂ DE STAGIUNE LA SALA RADIO:    Dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și pianistul JOSU DE SOLAUN,  alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO
Sursa foto: Foto Ozge Balkan

După o frumoasă participare la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”, Orchestrele și Corurile Radio România își deschid noua stagiune la Sala Radio! În ciuda problemelor rezultate din contextul pandemiei, stagiunea 2021-2022 debutează vineri, 15 octombrie (19.00) cu un eveniment extraordinar, în speranța că muzica și artiștii de valoare ce ne-o dăruiesc ne vor ajuta să depășim momentele grele și să revenim la normalitate.

 

Concertul inaugural – prezentat de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO – se va derula cu participarea a trei muzicieni al căror nume vorbește de la sine. La pupitrul dirijoral se va afla muzicianul vienez SASCHA GOETZEL, recent numit în poziția de director artistic pentru Orchestre National des Pays de la Loire (Franța). În ipostaze solistice îi veți aplauda pe apreciatul violonist român ALEXANDRU TOMESCU - ce interpretează pe vioara Stradivarius Elder-Voicu și pe pianistul spaniol JOSU DE SOLAUN, câștigător al premiului I al Concursului Internațional „George Enescu” (secțiunea pian) - ediția a XIII-a.  

Programul serii de la Sala Radio propune o incursiune prin muzica Germaniei, de la clasicism la romantismul târziu și chiar modernism, prin creațiile a trei mari compozitori.

Concertul se va deschide cu Uvertura Egmont semnată de BEETHOVEN, lucrare creată pentru a ilustra muzical piesa de teatru cu același nume scrisă de Goethe, care a lăudat el însuși genialitatea compozitorului. Veți asculta apoi Concertul în re minor pentru pian, vioară și orchestră de coarde, compus de MENDELSSOHN... la doar 14 ani! Evenimentul se va încheia cu Suita Cavalerul Rozelor, realizată pe baza operei omonime semnate de RICHARD STRAUSS. Suita a fost interpretată în premieră absolută în 1944, de către Filarmonica din New York.

 

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie și accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabilitatea personalului Radio România, prin aplicația mobilă de verificare "Check DCC". Pentru detalii legate de acces, puteți consulta site-ul oficial https://www.orchestreradio.ro/.

 

               Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, și în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Tomescu