x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dulce Pontes alături de marii artişti ai lumii

Dulce Pontes alături de marii artişti ai lumii

de Alex Revenco    |    22 Ian 2014   •   17:57
Dulce Pontes alături de marii artişti ai lumii

Pe lângă 'moştenirea fado', pe care o duce mai departe, Dulce Pontes depăşeşte graniţele muzicii tradiţionale portugheze, având colaborări cu artişti uriaşi ai planetei.

Aflată într-o permanentă căutare a unor noi forme de expresie şi posedând o voce ieşită din comun, interpreta a realizat câteva duete de excepţie- cu Jose Carreras şi Andrea Bocelli şi a înregistrat un întreg album cu faimosul compozitor şi şef de orchestră Ennio Morricone. Printre celebrităţile fermecate de vocea ei se numără scriitorul Paulo Coelho, care a mărturisit: “muzica ei te face să simţi nevoia s-o împărtăşeşti cu cei pe care îi iubeşti dar şi cu restul universului”. În 2004, când a primit Premiul Tenco pentru merite culturale s-a spus: “Artizana noului fado, moştenitoare a Amaliei Rodriguez şi a lui Jose Afonso, prin interpretarea sensibilă şi autentică, în spiritul tradiţiei portugheze muzicale şi poetice”. Iată şi alte cuvinte despre Dulce Pontes din presa internaţională: “O voce splendidă” – “La Republica”, Italia; “Emoţii autentice” – “La Vangarda”, Spania; “Vocea care rescrie nostalgia”- “El Mundo”, Spania.

După ce a cântat pe cele mai mari scene, cucerind publicul din întreaga lume, Dulce Pontes revine la Sala Palatului, pe 9 februarie. Impresionată de vocea lui, Dulce Pontes l-a invitat pe Marcel Pavel în concertul de la Bucureşti, urmând să cânte împreună două- trei piese. Pentru concertul Dulce Pontes din februarie, biletele sunt 50, 100 şi 150 de lei şi se găsesc la magazinele Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), Flanco, Germanos, Diverta, librăriile Adevarul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro.






×
Subiecte în articol: Dulce Pontes