x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Elton John, omagiat în cadrul unui concert la care vor lua parte numeroase personalităţi, în ianuarie

Elton John, omagiat în cadrul unui concert la care vor lua parte numeroase personalităţi, în ianuarie

16 Dec 2017   •   15:53
Elton John, omagiat în cadrul unui concert la care vor lua parte numeroase personalităţi, în ianuarie

Muzicianul britanic Elton John va fi omagiat luna viitoare printr-un concert televizat la care vor participa numeroase personalităţi şi care va avea loc pe 30 ianuarie, la două zile după cea de-a 60-a ediţie a premiilor Grammy, informează sâmbătă DPA.


Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub numele de scenă Elton John, îşi va celebra cariera în cadrul concertului ''Elton John - I'm still Standing'', alături de artişti cunoscuţi precum Miley Cyrus, John Legend sau Sam Smith, la Madison Square Garden, potrivit comunicatului organizatorilor premiilor Grammy.

Elton John a ''fascinat mai multe generaţii de spectatori timp de peste cinci decenii'', a declarat Neil Portnow, preşedintele şi directorul executiv al Recording Academy, organizatorul premiilor Grammy.

''Creativitatea, prezenţa dinamică şi virtuozitatea melodică l-au transformat într-un simbol cultural, iar Recording Academy este onorată să celebreze contribuţia sa la comunitatea muzicală'', a adăugat Portnow.

De-a lungul bogatei sale cariere, John a primit cinci premii Grammy. Primul, în 1986, a fost pentru colaborarea sa la ''That's What Friends Are For'', alături de Stevie Wonder, Dionne Warwick şi Gladys Knight.

Artistul britanic este câştigătorul unui premiu Tony şi a fost nominalizat de trei ori la Oscar pentru ''cea mai bună melodie originală'', primind prestigiosul trofeu în 1995 pentru ''Can You Feel the Love Tonight'' din coloana sonoră a peliculei ''The Lion King''.

În anul 2000, a fost recompensat pentru contribuţia sa în lumea muzicală cu un Grammy Legend Award şi i s-a conferit şi titlul de ''Personalitatea anului'', din parte organizaţiei nonprofit Musicares, ca recunoaştere a implicării sale în acţiuni de binefacere.

În prezent, John se află la finalul turneului său mondial ''Once In A Lifetime''. După concertul organizat de Grammy se va îmbarca într-o rezidenţă de patru luni la Caesars Palace din Las Vegas.AGERPRES

×
Subiecte în articol: elton john