x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Enrico Macias, concert la Sala Palatului

Enrico Macias, concert la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    13 Mar 2011   •   19:15
Enrico Macias, concert la Sala Palatului
156068-enrico-macias-large-photo.jpgInterpretul faimosului cântec "Soţia prietenului meu", Enrico Macias, vine în România pentru primul lui concert la Sala Palatului, la 30 apri­lie, ora 20:00. Concertul lui Macias marchează începutul Festivalului Muzicii Franceze 2011, în cadrul căruia vor veni la Bucureşti o serie de artişti francezi cunoscuţi. În prezent, Enrico Macias este în tur­neu în Franţa, pentru promovarea noului său album "Voyage d’une melodie", lansat recent. Noul album conţine melodii interpretate în mai multe limbi, cu tonalităţi orientale, fiind conceput ca o călătorie muzicală prin mai multe culturi.

Interpretul francez de origine algeriană va concerta alături de cei şapte instrumentişti ai săi, interpretând atât piese de pe noul album, cât şi melodii celebre, binecunoscute în lumea întreagă, precum "La femme de mon ami", "Le filles de mon pay", "Le Mendiant de l’amour", "Zingarella".

Enrico Ma­ci­as, pe nu­­me­le său adevărat Gaston Ghrenassia, s-a năs­cut în 1938 la Con­stantine, un oraş din Algeria Fran­ce­ză, într-o familie de evrei. A fost discipol al lui Raymond Leyris, ma­es­tru al muzicii arabo-andaluze, şi în 1961 tânărul Macias a emigrat la Paris, în urma războiului de independenţă al Algeriei.

Primul său album, "Adieu mon pays", din 1962, este foarte bine pri­mit de public, iar me­lo­dia "J’ai quitte mon pays" devine imnul exilaţilor din întreaga lume. Acest disc îi deschide artistului drumul către o carieră internaţională cu turnee în toată lumea. Cântăreţ al păcii şi al prieteniei între popoare, Enrico Macias este numit în 1997 "Ambasador al Păcii" de Kofi An­nan, fostul secretar general ONU.

Cunoscut pentru şarmul, carisma, sensibilitatea şi capacitatea lui de a se apropia de oameni, Macias s-a bucurat de succes pe cele mai mari scene ale lumii din Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, Egipt, Israel şi Ru­sia, cucerind cu muzica lui fiecare continent. Pentru concertul Enrico Macias, biletele costă, în funcţie de poziţia faţă de scenă, 90, 150, 200, 250 şi 300 de lei, fiind disponibile la casa de bilete a Sălii Palatului şi la biletoo.ro.

×
Subiecte în articol: muzica