x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROPAfest 2011: jazz, blues, pop & clasic

EUROPAfest 2011: jazz, blues, pop & clasic

05 Apr 2011   •   20:39
EUROPAfest 2011: jazz, blues, pop & clasic

159887-europafest-2011.jpgCa în fiecare an – sau să spunem ca în fiecare an din ultimii 18 –, luna mai înseamnă pentru Bucureşti EUROPAfest. Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări vor invada Capitala cu reprezentaţii live de jazz, blues, pop şi clasic aflate sub semnul autenticului – concerte, concursuri, workshopuri, jam sessions şi multe alte evenimente aşteaptă să fie descoperite de un pu­blic divers. Sub sloganul „Festivalul oferă! Tu alegi!”, registrele vor oscila între senzualitatea bluesului, dinamismul popului, neconvenţionalul jazzului şi virtuozitatea clasicului.

Concertul de deschidere a festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un con­cert dedicat Zi­lei Europei. Între 8 şi 12 mai sunt pro­gra­mate concertele de jazz, blues şi pop. De notat că Bu­cha­rest International Jazz Competition este cotat printre pri­­mele trei con­cursuri de jazz din Europa. Competiţia este secondată de organizarea de jam sessions şi workshopuri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali. Nu mai puţin de 18 trupe de muzicieni din 21 de ţări vor reprezenta noua generaţie a jazzului mondial.

În fine, al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition. Concursul din acest an este dedicat flautului, iar numărul participanţilor stabileşte un adevărat record: 145 de flautişti din 40 de ţări.

Festivalul se va încheia cu un eveniment de ţinută – Gala EUROPAfest – o seară în care publicul are ocazia să regăsească cele mai apreciate acorduri şi cele mai impresionante prezenţe din zilele trecute. Cu această ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

×
Subiecte în articol: muzica