x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2011, prima rundă

Eurovision 2011, prima rundă

de Dana Andronie    |    10 Mai 2011   •   14:42
Eurovision 2011, prima rundă
164658-prima-repetitie.jpgÎn această seară începe cea de-a 56-a ediţie a competiţiei internaţionale Eurovision. În prima semifinală intră în concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaidjan şi Grecia.

Eurovision 2011, găzduit de oraşul Düsseldorf, se bucură de câteva nume consacrate în istoria concursului (Dana International) şi de revenirea Italiei, după o pauză de 14 ani.

România, reprezentată de Hotel FM, va concura în cea de-a doua semifinală - joi, 12 mai. 

Casele de pariuri creditează România cu a 19-a şansă la cucerirea marelui trofeu. Favorita concursului este Franţa, urmată de Marea Britanie. Francezul Amaury Vassili, în vârstă de 21 de ani, a câştigat deja titlul de "cel mai tânăr tenor profesionist din lume”. Marea Britanie este reprezentată de Blue, o trupă cu 40 de hituri în topurile din Europa şi cu 13 milioane de albume vândute.

Coordonatoarea proiectului Eurovision 2011 din partea României, Marina Almăşan, nu vede Hotel FM pe un loc fruntaş, căci "trupa este nouă, nu de anvergură”. "Eurovisionul este încercarea vieţii lor. Sper din toată inima să lase o impresie bună asupra României”, declară Almăşan. Hotel FM să lase măcar impresia că merită să apuce finala.

Dintre cele 43 de ţări concurente, cinci participă direct în finală: Germania (câştigătoarea de anul trecut) şi Italia, Marea Britanie, Spania şi Franţa (ţări care contribuie substanţial la bugetul concursului). Ceilalţi concurenţi vor trece mai întâi de semifinale (câte 19 state în fiecare rundă), urmând ca în finală să se califice doar primii zece.

Românii din întreaga lume vor putea urmări la Televiziunea Română cele două semifinale şi finala, transmise în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional pe 10, 12 şi 14 mai, începând cu ora 22.00.

Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei noastre, "Change”.

×