x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festival - Drumul lung spre Cimitirul Vesel

Festival - Drumul lung spre Cimitirul Vesel

07 Aug 2011   •   21:00

Cea de-a doua editie a Festivalului "Drumul lung spre Cimitirul Vesel", ce se va desfasura intre 14 si 20 august, are ca tema "Pe drumurile lui Lese". Este vorba, desigur, despre "muzicianul si muzicologul Grigore Lese", care invita lumea sa vada traditiile au­tentice acolo unde ele s-au pas­trat: in satul maramuresean.

Acest festival este dedicat in ge­ne­ral Maramuresului si atrage atentia asupra unuia dintre cele mai cunoscute repere europene le­gate de aceasta zona, Cimitirul Ve­sel de la Sapanta. Conceptul in­clude "ideea de drum, de peri­plu, pe care festivalul incearca sa il abordeze ca pe o calatorie de cunoastere, intelegere, in­va­ta­re, regasire a radacinilor".

Daca anul trecut acest eveniment "intercultural de traditii", avand invitati straini de marca, s-a desfasurat la Sapanta, in acest an festivalul "se extinde pe o arie mai vasta a Maramu­re­su­lui". Au fost invitati din strai­na­ta­te "artisti traditionalisti din di­verse tari". Festivalul isi ac­cen­tu­eaza dimensiunea de periplu si o castiga si pe aceea de scoala de vara.

×