x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica FINALA EUROVISION 2015! Românii decid, în această seară, cine merge la Viena. Ascultă melodiile celor 12 finalişti

FINALA EUROVISION 2015! Românii decid, în această seară, cine merge la Viena. Ascultă melodiile celor 12 finalişti

08 Mar 2015   •   08:46
FINALA EUROVISION 2015! Românii decid, în această seară, cine merge la Viena. Ascultă melodiile celor 12 finalişti
Sursa foto: tvr.ro

Pregătirile pentru finala naţională Eurovision de la Craiova sunt pe ultima sută de metri. În această seară, publicul şi juriul decid cine merge la Viena.

"Anul acesta, s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în ţară, fiindcă prea multe piese bune au dispărut. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. «Let's speak româneşte» în 2015!", a declarat Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.

Ordinea intrării în concurs la finala naţională Eurovision este următoarea:

    1.Voltaj – „De la capăt”
    2.Băieţii – „Dragoste în lanţuri”
    3.Tudor Turcu – ”Save Us”
    4.Aurelian Temişan feat. Alexa – „Chica latina”
    5.Rodica Aculova – ”My Light”
    6.Blue Noise – ”Love Won’t Run Away”
    7.Ovidiu Anton – „Still Alive”
    8.Lara Lee – ”Superman”
    9.Super Trooper – ”Secret Place”
    10.Luminiţa Anghel – ”A Million Stars”
    11.Cristina Vasiu – ”Nowhere”
    12.CEJ – ”We Were In Love”

Piesele pot fi ascultate AICI

Concursul Eurovision se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

×