x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gratuit - Concert In Extremo la Sibiu

Gratuit - Concert In Extremo la Sibiu

de Alex Revenco    |    06 Aug 2008   •   00:00
Gratuit - Concert In Extremo la Sibiu

medieval. Este vorba despre grupul german de mare succes In Extremo, care vine pentru prima oara in Romania, cu acest prilej.



Casa de Cultură din Sibiu prezintă miercuri, 27 august 2008, în cadrul Festivalului Medieval de la Sibiu "Cetăţi transilvane", un concert extraordinar de rock medieval. Este vorba despre grupul german de mare succes In Extremo, care vine pentru prima oară în România, cu acest prilej.

ÎN PIAŢA MARE. Spectacolul va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu, cu începere de la ora 20:00, iar intrarea va fi liberă. In Extremo promite un concert deosebit, iar spectatorii se pot aştepta la un spectacol deosebit de interesant chiar şi pentru cei care nu iubesc neapărat muzica rock. In Extremo oferă mai mult decît simple concerte, apariţiile lor live sînt adevărate spectacole de sunet, lumini şi multe efecte pirotehnice, completate de costumaţii originale, precum şi o mulţime de instrumente medievale, dintre care cele mai importante, prezente în fiecare cîntec, sînt cimpoaiele.

O altă caracteristică In Extremo o constituie faptul că repertoriul grupului nu conţine doar compoziţii proprii, o mare parte dintre piese fiind, de fapt, vechi cîntece medievale, pe care grupul le-a prelucrat în stil propriu, atît cu instrumente medievale, cît şi cu instrumente rock, menţinînd textele originale. O altă latură interesantă a grupului german este faptul că majoritatea acestor texte nu au fost traduse în vreo limbă modernă, ci sînt interpretate de In Extremo în exact limbile din care provin,  uneori, chiar dialecte (pe care nici unul din membrii trupei nu le vorbesc, bineînţeles!), ca de exemplu: suedeza veche, franceza veche, germana veche, latină etc.

×
Subiecte în articol: muzica extremo