În urmă cu şapte luni, Cinematograful Patria a fost, pentru două seri, „Patria Holograf”. Două seri, două concerte unplugged, aceeaşi trupă, singura, de altfel, cu... „69% Unplugged”.
Luni, 16 mai, tot la Cinema Patria, Holograf îşi va lansa primul DVD HD, care conţine o parte din cele mai îndrăgite piese interpretate în cadrul concertelor din toamna anului trecut.
Aşadar, holografii trec de la marele ecran pe micul ecran. Un asemenea eveniment trebuie cinstit cum se cuvine, şi anume cu un spectacol, începând cu ora 20:00, tot la Cinema Patria. Preţul biletului este de 80 de lei. Atenţie, se lansează primul DVD full HD românesc şi cel de-al doilea material unplugged al trupei! Dacă aţi trăit fie doar şi câteva minute de fericire în Patria Holograf, atunci veţi nota bine în agendă data de 16 mai.
„Patria este locul poveştilor noastre, copilăria, adolescenţa, este amintirea concertelor, iubirilor, necazurilor, este publicul care ne-a făcut să fim ceea ce suntem, şi ea nu poate fi bună sau rea decât în măsura în care noi suntem astfel – spun holografii. Şi când simplitatea îţi descoperă realele calităţi ale muzicii, îţi dai seama de alte lucruri esenţiale, pe care le-am uitat sau am uitat să le vedem în forma lor reală.” Da, da, în forma lor reală, de înaltă tehnică, îi vom vedea pe Dan Bittman, Edi Petroşel, Mugurel Vrabete, Romeo Dediu şi Tino Furtună. Graţie tehnologiei, îi vom avea pe DVD, cu „Patria Holograf”.
Are ce căuta această operă în biblioteca melomanilor? „Da, are” – răspunde Mugurel Vrabete. E un produs de colecţie. Din păcate, trăim în vremurile în care muzica stocată pe suport nu mai e mare marfă. Ideea unui CD sau DVD trebuie totuşi să existe, pentru că formal reprezintă încheierea unui proiect, care doar aşa va fi fixat pentru totdeauna. Şi astfel ne putem înfrupta oricând din bunătăţile patriei muzicale... Avem cu ce să ne mândrim, avem pe cine să respectăm. Trebuie doar să şi vrem să o facem. „Patria nu este un raport FMI, este o chestie care ţine de locul unde te-ai născut, de părinţi, nu de buget, taxe, partide şi alegeri – mai spune Mugurel.
Breasla artiştilor se află într-un moment critic. Este o obsesie, de mai bine de doi ani, de a stârpi această breaslă. Ne pierdem valorile, reperele, identitatea. Se vrea să ne transformăm dintr-un artist independent într-un SRL. E păcat, pentru patrie... Această patrie a produs nişte nume, de la inventatorul stiloului (n.r. – Petrache Poenaru – nepotul vornicului Iordache Oteteleşanu) până la Emil Cioran...”.