x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Iglesias a reunit familia Busuioc

Iglesias a reunit familia Busuioc

de Cristinel C. Popa    |    18 Iul 2008   •   00:00
Iglesias a reunit familia Busuioc

Cum era de aşteptat, momentul cel mai important, savurat în special de familia Busuioc, prezentă la spectacol, l-a constituit interpretarea de Iglesias, în duet cu Costel, a celebrei piese a lui Caruso: "Te voglio bene assai".

În ciuda vremii neprielnice, circa 4.000 de ieşeni au asistat miercuri seară la concertul susţinut la Iaşi de cîntăreţul spaniol Julio Iglesias. Cum era de aşteptat, momentul cel mai important, savurat în special de familia Busuioc, prezentă la spectacol, l-a constituit interpretarea de Iglesias, în duet cu Costel, a celebrei piese a lui Caruso: "Te voglio bene assai".


Atunci, mama solistului român nu şi-a mai putut stăpîni emoţia şi a izbucnit în plîns. Aceleaşi sentimente le-au trăit, în special la reîntîlnirea în culise cu Costel, şi ceilalţi membri ai familiei prezenţi la concert: două surori, o mătuşă şi doi fraţi, unul dintre ei fiind însoţit de un gardian al Penitenciarului Iaşi, care i-a acordat o permisie specială.


LA PLIMBARE. După conferinţa de presă de miercuri la amiază, Costel s-a plimbat discret cu maşina pe străzile Iaşiului. Iglesias a preferat intimitatea şi, alături de prietenii din echipa de acompaniament, a savurat un vin vechi, preferînd ca hrană "salata şi fructele". Ziua a plouat, iar seara se anunţa friguroasă, lucru care nu i-a împiedicat pe admiratorii lui Iglesias şi Costel să ia cu asalt stadionul din Copou. Cu o oră înainte de spectacol, pe trotuar nu puteai să treci din cauza numeroaselor maşini parcate. Cu toate acestea, numărul de spectatori nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor organizatorilor. Apetitul scăzut al unora dintre ieşeni pentru muzica lui Iglesias, pentru care unii au plătit chiar şi 200 de lei pe bilet, a fost compensat însă de evoluţia strălucită a lui Costel. Puţini au aflat însă de momentul fericit al familiei Busuioc, care s-a reîntregit după aproape două decenii de cînd membrii ei nu s-au mai văzut.


SPECTATOR PORTUGHEZ. Costel Busuioc nu a ştiut că familia sa va asista la concert. Rudele au sosit la stadion cu ajutorul unei echipe de reporteri şi al unei fundaţii care i-a procurat biletele. Tremurau cu toţii de emoţie încă din poarta stadionului şi se întrebau dacă vor putea să se revadă după atîţia ani şi dacă nu cumva Costel se va supăra că nu l-au anunţat de prezenţă. De aceea, au preferat să se aşeze undeva în spatele sectorului VIP. De emoţie, nu se puteau concentra la melodiile lui Iglesias. La un moment dat, artistul spaniol a amintit de "o voce divină, pogorîtă din rai", moment în care spectatorii au început să aplaude, iar mama şi fraţii lui Busuioc au sărit din scaune şi au început să plîngă. Evoluţia lui Costel a fost, cum era de aşteptat, strălucită. La final, artistul român a primit buchete mari de flori, pe care le-a împărţit cu Iglesias. Spectatorii erau fericiţi şi comentau evoluţia celui care a încîntat atîtea inimi o dată cu evoluţia în concursul spaniol "Hijos de Babel". Printre aceştia se afla şi un portughez, sosit special la Iaşi doar pentru a-l vedea de aproape de Costel.


BUCURIE ÎN SUFLET. A început ploaia. Oamenii se înghesuiau unii în alţii, sperînd la un bis al celor doi. Iglesias, iritat uşor de vreme şi de moţăiala ieşenilor, i-a chemat la un tango. Şi-a amintit de prima venire în România, pe cînd era tînăr, apoi a cîntat cu o parte dintre spectatori hituri internaţionale cunoscute. "Parcă s-au descurcat mai bine cei de la Cluj, haideţi cu mine!", striga disperat Iglesias, neuitînd să facă din nou obişnuitul lui îndemn la dragoste şi spunînd că, în ciuda frigului, pleacă totuşi de la Iaşi încălzit la inimă de un spectacol de neuitat. Între timp, familia Busuioc a preferat ca după evoluţia lui Costel să asiste în picioare la concert. "E atît timp de cînd nu l-am văzut, doar ce îi urăm succes şi sănătate, atît, nu dorim mai mult de la el", a spus Maricica Ciornei, mătuşa lui Costel Busuioc. În cele din urmă, unul dintre organizatori a vorbit cu Costel, care a aflat astfel de prezenţa lor şi i-a chemat în spatele scenei. Timid, au îndrăznit să pornească spre el doar o parte dintre ei. Au fost momente fericite, de nedescris, pe care au preferat să le păstreze doar pentru sufletul lor.

Spectatorii mai în vîrstă s-au îndreptat bucuroşi spre casă, fericiţi că l-au văzut evoluînd live pe interpretul spaniol care, odinioară, le încînta momentele fericite ale tinereţii. Cei mai puţin vîrstnici îl purtau în suflet pe Costel, un exemplu de succes al unui om pornit de jos, din meadrele ascunse ale modestiei şi tristeţii unei vieţi nefericite. Asemenea lui Iglesias, Busuioc a rămas la hotel pînă a doua zi, cînd a plecat alături de ceilalţi spre Constanţa. Spectacolul de miercuri seară a fost al doilea dintr-o serie de trei concerte organizate la Cluj, Iaşi şi Constanţa, sub egida "Artă contra drog", şi derulat de Agenţia Naţională Antidrog. Evenimentul a coincis şi cu turneul mondial organizat de artistul spaniol cu prilejul împlinirii a 40 de ani de activitate concertistică.

 




Citiţi Ediţia de Colecţie despre Costel Busuioc

×
Subiecte în articol: muzica iglesias costel busuioc