x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jane Birkin, în premieră în România

Jane Birkin, în premieră în România

10 Aug 2011   •   21:00
Jane Birkin, în premieră în România

Actrita si can­ta­reata Jane Bir­kin va concerta in premiera in Ro­mania, pe 13 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, intr-un spectacol care va in­clude cele mai cunoscute piese din repertoriul lui Serge Gainsbourg, in­for­meaza or­ga­ni­za­torii, Emagic.

Compozitor, solist, actor si regizor, Serge Gainsbourg este con­side­rat in prezent unul din­tre cei mai in­fluenti muzicieni ai lumii, cariera sa in­su­mand peste 30 de albume, mai mult de 20 de single-uri de succes si coloane sonore pentru peste 40 de filme.

In 1969, Serge Gainsbourg si Jane Birkin au lansat "Je t’aime... moi non plus", piesa provocand numeroase controverse, fiind chiar interzisa in tari precum Spania, Italia, Elvetia, Olanda pentru continutul sexual explicit.

O adevarata legenda a muzicii si a cinematografiei, Jane Birkin s-a remarcat de-a lungul carierei ca o artista completa si o adevarata muza pentru alti creatori de arta, spiritul, chipul si vocea sa influentand designeri, actori, regizori si compozitori deopotriva.

A atras atentia publicului si criticilor cu rolul din "Blow-up" (1966), film regizat de Michelangelo Antonioni, care a primit Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes in 1967 si a fost nominalizat la Oscar si Glo­bul de Aur.

Anul acesta, Jane Birkin a pornit intr-un nou turneu international, ce va include tari din America si Europa si o va aduce pe artista pentru prima data in Romania, in toamna.
Biletele pentru concertul din 13 noiembrie sunt disponibile la mai multe categorii de preturi – 80 de lei, 130 de lei, 170 de lei, 210 lei, 250 de lei, in functie de distanta fata de scena. Acestea pot fi achizitionate de pewww.myticket.ro, din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, French Bakery si de la Sala Palatului, incepand de astazi.

×