x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica JOHN LENNON / Iertat de Vatican pentru afirmaţia sa din tinereţe

JOHN LENNON / Iertat de Vatican pentru afirmaţia sa din tinereţe

de Alex Revenco    |    28 Noi 2008   •   00:00

"Beatles sunt mai populari decât Hristos", a declarat John Lennon unui post de televiziune din SUA, în anii ’60. Să spui aşa ceva în faţa unor oameni care se roagă înainte de a mânca şi merg cu regularitate la biserică a fost un fel de "sinucidere".



BEATLES, INTERZISĂ. Discurile lor au fost arse în pieţe publice şi nenumărate posturi de radio au încetat să le mai difuzeze muzica. Mai mult, FBI şi CIA au început o urmărire "discretă" a lui Lennon şi i-au pus beţe în roate ori de câte ori au avut ocazia.

CUI FOLOSEŞTE?
După mai multe şicane, Lennon a primit dreptul de "şedere permanentă" în SUA, stabilindu-se cu Yoko şi copilul lor la New York, unde a şi fost asasinat, în decembrie 1980. Zilele trecute, "L’Osservatore Romano" a anunţat că Vaticanul "îl iartă" pe John Lennon pentru cele spuse în 1966. Bine, şi? Cui îi foloseşte decizia?

Discuri pentru Player


Guns N’ Roses / Chinese Democracy.
Primul material lansat de Axl Rose şi noii săi companioni după atâta amar de vreme poate fi considerat "cel mai aşteptat album rock din toate timpurile". Pe de-o parte, este vorba de cei aproape 15 ani care-l despart de precedentul, pe de altă parte, de marile speranţe ale milioanelor de fani puse în acest CD. Ce a ieşit? Un disc aspru, foarte curajos, un sound industrial şi o eliberare a lui Axl de "fantoma trecutului". Chiar nu are legătură cu precedentele producţii Guns.

The Killers / Day & Age.
Trupa americană, originară din Las Vegas, a început să înregistreze pentru acest nou material încă de atunci când se afla în turneul de promovare a materialului precedent, "Sam’s Town". În consecinţă, solistul vocal, Brandon Flowers, este de părere că "Day & Age" este o continuare a lui "Sam’s Town". Disponibil în format Special pentru România (29.90 lei), discul conţine zece piese, printre care: "Losing Touch", "Human", "Spaceman", "Joy Ride", "A Dustland Fairytale" etc.
 
Enrique Iglesias / Greatest Hits.
După un an de la lansarea ultimului album de studio, "Insomniac", artistul îndrăgit de atât de multe femei revine cu primul său album "Greatest Hits", în limba engleză. Materialul conţine pe lângă 16 hituri şi două piese noi. Primul single, "Away", este o colaborare cu Sean Garrett, un compozitor care a mai scris piese pentru artişti ca Usher, Fergie, Ludacris sau Pussycat Dolls. Cea de-a doua piesă, "Takin’ Back My Love", este un duet cu Ciara, noua stea a muzicii americane.

×
Subiecte în articol: muzica