x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Arenele Romane - Show Gianna Nannini & Band

La Arenele Romane - Show Gianna Nannini & Band

de Alex Revenco    |    15 Sep 2008   •   00:00
La Arenele Romane - Show Gianna Nannini & Band
Sursa foto: Michael Urban/

Luni 22 septembrie, concertul celebrei interprete italiene va începe la ora 20:00, accesul publicului fiind permis de la ora 18:30. Biletele de intrare se găsesc în magazinele Diverta şi pe www.ticketpoint.ro, preţul lor fiind de 80 de lei (acces general) sau 125 de lei (VIP, cu acces la bar).



Luni 22 septembrie, concertul celebrei interprete italiene va începe la ora 20:00, accesul publicului fiind permis de la ora 18:30. Biletele de intrare se găsesc în magazinele Diverta şi pe www.ticketpoint.ro, preţul lor fiind de 80 de lei (acces general) sau 125 de lei (VIP, cu acces la bar).

Turneul european din 2008 a debutat la 14 august cu o serie de 22 de concerte în ţara natală (toate sold out!), spectacolul de la Bucureşti fiind primul din afara graniţelor Italiei. Formaţia care o acompaniază este condusă de celebrul toboşar austriac Thomas Lang, care a mai colaborat şi cu alte nume grele precum Robbie Williams, Bonnie Tyler, The Clash, Robert Fripp, Kylie Minogue, Robert Trujillo, Ian Dury etc. Alături de Lang, trupa reuneşte "veterani" precum Hans Maahn, Giacomo Castellano, dar şi tineri muzicieni ca Davide Ferrario şi Stephan Ebn. Acest an a fost de-a dreptul triumfal pentru artista  italiană, vînzările albumului "Giannabest" fiind recompensate cu cinci Discuri de Platină. Lansat spre sfîrşitul anului trecut, "Giannabest" conţine 27 de hituri din întreaga carieră plus trei compoziţii noi: "Suicidio d’Amore", "Mosca Cieca" şi "Pazienza". Atît albumul, cît şi primul dintre single-uri, "Suicidio d’Amore", au urcat instantaneu pe primele poziţii în topurile de vînzări, radio şi download din Italia. Cel de-al doilea single de pe album, "Pazienza", a înregistrat şi el un succes similar cu "Suicidio d’Amore".

Vînzări record

Încă o dată Gianna a bătut recordurile la vînzări, lăsîndu-i în urmă pe colegii săi Eros Ramazzotti, Adriano Celentano, Zucchero, Jovanotti sau Andrea Bocelli. Dar şi compilaţia "Perle" (2004) a avut un mare succes. Conţinînd toate hiturile sale reinterpretate cu un grup de viori şi violoncele, albumul a propulsat-o neaşteptat în lumea publicităţii. Astfel, în 2007, Fiat, care e şi sponsorul principal al concertului de la Bucureşti, a inclus versiunea acustică a piesei "Meravigliosa creatura" într-un spot publicitar tv. Atît piesa, cît şi spotul au avut un asemenea impact asupra publicului încît au propulsat "Perle" în topul celor mai bine vîndute albume din Italia, iar Fiat a decis continuarea colaborării, următoarea piesă utilizată fiind "Aria".

Vedeta vrea pizza şi lapte din orez

Gianna Nannini soseşte pentru prima oară în România şi va fi cazată la un hotel de cinci stele din Bucureşti. În ciuda statutului ei de star internaţional, interpreta nu a avut mari pretenţii. Ea s-a arătat dornică să "încerce" bucătăria locală, cerînd specialităţi şi deserturi româneşti, alături de un vin roşu, la alegere, tot românesc. În afară de mîncărurile specifice, vedeta a solicitat cu insistenţă să-i fie servite şi alimente organice: lapte din orez, ton şi cafea instant. Echipa sa a rămas fidelă bucătăriei italiene, cerînd pizza şi sandwich-uri cu prosciutto, mozarella şi foccacia.

×
Subiecte în articol: muzica