x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La ARTmania, patru trupe în premieră!

La ARTmania, patru trupe în premieră!

de Alex Revenco    |    10 Aug 2011   •   21:00
La ARTmania, patru trupe în premieră!

A sasea editie a festivalului ARTmania, care a inceput luni si continua pana duminica, are pe afis, asa cum ne-a obisnuit, nume importante ale rockului international. Trebuie subliniat faptul ca in 2011 vin la Sibiu frumoasele soliste ale metalului european, Tarja Turunen si Cristina Scabbia (foto), dar si cel mai sexy interpret din aceasta zona muzicala, Rob Vitacca, solistul formatiei Lacrimas Pro­fundere. Concertele principale vor avea loc vineri si sambata, in Piata Mare, "asediata" de fanii formatiilor So­nata Arctica, Lacuna Coil, La­crimas Profundere, Helloween, Tarja si Republica.

Astfel, publicul va ur­mari patru trupe – in premiera in Ro­mania – si o va revedea pe Tarja, care vine a doua oara la Sibiu dupa seria de concerte Noche Escandinava din 2004. Solista finlandeza este foarte indragita de publicul de la noi, care la fiecare concert al acesteia a venit in numar mare, atat la spectacolele cu Nightwish, cat si la cele solo. Cristina Scabbia, vocea Lacuna Coil, este un adevarat sex symbol al muzicii metal, fiind considerata cea mai frumoasa femeie din lume care canta rock. Formatia italiana se afla pentru prima oara in Romania, dar promite sa faca show, mai ales ca fanii o as­teapta de ceva vreme sa vina in tara. Rockerii italieni au anuntat si un nou album ce promite sa se bucure de succesul ultimelor doua discuri aparute pe piata. Dar festivalul ARTmania nu se rezuma doar la concertele din Piata Mare, o serie de lansari de carte, expozitii, workshop-uri, vizite la muzee si concerte cu trupe romanesti in Dumbrava Sibiului.

Azi, de la ora 12:00 incepe vizita cu ghid a Muzeului Brukenthal, unde posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania 2011 platesc trei (!) lei intrarea. Urmeaza, de la ora 14:00, vernisajul expozitiei fotografului Miluta Flueras, intitulata "ARTnatomy: The Reconfiguring Eye", la Cafeneaua artistilor "Art Cafe". Vineri se poate vizita expozitia "Live Aeons", o colectie de fotografii realizate de Victor Cristescu si Dumitru Catalin.

Sambata sunt workshop-uri la Muzeul ASTRA, dar si parada motociclistilor, care incepe la ora 12:00, ajunge in Padurea Dumbrava si se intoarce in centru pentru a da startul concertelor din Piata Mare. Si nu vorbim de orice fel de motoare, parada va fi a motoarelor Harley-Davidson! Din 2007, de cand a intrat oficial pe piata romaneasca, Harley-Davidson Bucuresti este dealer-ul legendarelor motociclete in Romania si locul de intalnire al pasionatilor membri HOG Bucuresti ("Harley Owners Group").

Una din cele mai apreciate voci din zona metalului simfonic, soprana germana Gaby Koss (ex-Haggard) va canta alaturi de formatia Aeternum, in cadrul editiei din acest an a festivalului Artmania. Concertul va avea loc vineri, de la ora 16:30, pe scena amenajata in Piata Mica, unde intrarea publicului este libera. De-a lungul timpului, numele lui Gaby a fost asociat cu trupe precum Haggard, alaturi de care a cantat intre anii 1998 si 2004, albumul "Eppur Si Muove" avand amprenta unica a vocii sale. Impreuna cu Haggard, Gaby a participat la numeroase turnee si concerte, atat in Europa, cat si in America Centrala si de Sud, bucurandu-se de un real succes si consolidandu-si o deja solida baza de fani. Pe langa numeroase concerte alaturi de Filarmonica din München, au urmat o serie intreaga de co­la­borari cu trupe precum Equilibrium, Nota Profana, Death Army, Helions, Shiva in Exile, Dragontears, Beyond The Void sau Beto Vazquez, atat aparitii live, cat si inregistrari in studio. Colaborarea intre Gaby Koss si Aeternum dureaza de multi ani, so­prana cantand cu trupa din Sibiu la festivalul medieval de la Sighisoara, dar avand, impreuna, si o serie de aparitii live in Germania.

×
Subiecte în articol: artmania 2011