x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Festivalul de folk Chira Chiralina 2013, Marele Premiu este 5.000 de lei

La Festivalul de folk Chira Chiralina 2013, Marele Premiu este 5.000 de lei

de Alex Revenco    |    24 Sep 2013   •   17:55
La Festivalul de folk Chira Chiralina 2013, Marele Premiu este 5.000 de lei

Ediţia a VIII- a festivalului va avea loc între 1 şi 3 noiembrie, la Casa Tineretului din Brăila. Festivalul concurs, al cărui preşedinte de onoare e Nicu Alifantis, este un eveniment anual, organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie Brăila având drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, de continuare a unei importante tradiţii a genului la Brăila. Pe toate durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzică folk, prin care tinerii concurenţi vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului, întâlniri cu producători muzicali şi un târg de muzică şi carte, unde vor avea loc lansări de albume discografice.

La secţiunea concurs se pot înscrie toţi cetăţenii români şi străini, rezidenţi sau azilanţi în România, indiferent de sex şi religie, cu vârsta până în 35 de ani, împlinită în anul în curs. Concursul se desfăşoară live iar laureaţii premiilor I, II şi III ai ediţiilor precedente nu pot participa la concurs. Câştigătorii unor competiţii de gen din ţară, care întrunesc condiţiile de vârstă şi repertoriu vor fi admişi în concurs fără preselecţie, pe baza copiei diplomei de laureat.

Până pe 21 octombrie
Concurenţii, interpreţi individuali sau grupuri folk, vor trimite trei piese demo în format mp3 pe adresa cult.traditional@gmail.com sau pe CD în format mp3 sau wav pe adresa: Centrul Judetean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Piaţa Traian nr. 2, cod 810153, Brăila, Judeţul Brăila, cel mai târziu la data de 21 octombrie 2013, data poştei. La înscriere, fiecare candidat va trimite: copie după cartea de identitate, CV, două fotografii color pe suport digital, în format jpg, numărul de mobil,  adresa de e-mail. Candidatii admişi în urma preselecţiei vor fi anuntaţi telefonic pe 25 octombrie.

24 de concurenţi
În urma preselecţiei vor rămâne 24 concurenţi stabiliţi de juriul de preselecţie, ordinea intrării în concurs fiind decisă prin tragere la sorţi. În ziua concursului, 1 sau 2 noiembrie, fiecare concurent/ grup va prezenta două piese, compoziţii proprii. La Festivalul Naţional de muzică folk Chira Chiralina 2013 se vor acorda: Marele premiu–5.000 lei, Premiul I – 2.500 lei, Premiul II–2.000 lei, Premiul III –1.500 lei, Premiul pentru cea mai bună creaţie – 1.000 lei, Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei, Premiul de popularitate – 1.000 lei (sumele de mai sus sunt impozabile). Toţi concurenţii participanţi la Festival vor primi diplome de participare. Alte amănunte la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, telefon: 0239.614.710, 0723.214.657, e-mail- cult.traditional@gmail.com, maria.puscaciu@yahoo.com.

×