x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Sala Radio, seară Mozart cu dirijorul Ladislau Horváth

La Sala Radio, seară Mozart cu dirijorul Ladislau Horváth

de Maria Sârbu    |    14 Ian 2013   •   18:09
La Sala Radio, seară Mozart cu dirijorul Ladislau Horváth

Concertmaestrul cunoscutului ansamblu italian Maggio Musicale Fiorentino, Ladislau Horváth, va dirija vineri, 18 ianuarie, Orchestra Naţională Radio, în concertul de la Sala Radio “Seară Mozart”. Muzicianul a înregistrat multe performanţe ca violonist şi dirijor pe scene ale lumii. Totodată, publicul va putea să o vadă şi să o asculte pe violonista Cristina  Anghelescu, solistă concertistă în Orchestrele şi Corurile Radio, prezentă şi pe scenele sălilor de concert din ţară şi străinătate.

Şi, dacă e “Seară Mozart”, înseamnă că în program sunt lucrări scrise de prolificul compozitor al perioadei clasice Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul va începe cu uvertura “Directorul de scenă” în do major, care îi va binedispune pe spectatori, după care va urma altă partitură de tinereţe a acestui genial muzician: Concertul nr. 4 în re major pentru vioară şi orchestră. Ultima piesă din concert va fi Simfonia nr. 41 în do major – “Jupiter”, una dintre ultimele creaţii ale lui Mozart.

Ladislau Horváth este reprezentant al celei de-a cincea generaţii a unei familii de muzicieni transilvăneni. A început studiul viorii la 5 ani, studiind apoi la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A devenit concertmaestru al Orchestrei de Studio a Radioteleviziunii. În 1989 a ocupat postul de concertmaestru al Filarmonicii “George Enescu” Bucureşti, dar în mai 1990 s-a stabilit în Italia, unde, în urma unui concurs, a devenit concertmaestrul orchestrei Maggio Musicale Fiorentino.

×