x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica LANSARE - "Cuvintele" prezintă "Stem"

LANSARE - "Cuvintele" prezintă "Stem"

de Alex Revenco    |    14 Noi 2008   •   00:00
LANSARE - "Cuvintele" prezintă "Stem"

În această seară, de la ora 20:00, grupul orădean Celelalte Cuvinte îşi lansează noul album, "Stem", la Palatul Copiilor, printr-un concert aproape sold out.



Cu acest prilej, trupa promite un show unic, ce va dura peste două ore şi va include, pe lângă piesele noi, multe melodii celebre, din perioada de început. Spectacolul va beneficia de un sistem performant de sunet şi lumini, precum şi de un decor de excepţie, conceput special pentru acest turneu. Primul single de pe album este "Zmeie", piesă cântată de formaţie în concertele sale încă de anul trecut, fiind deja difuzată de câteva posturi de radio care difuzează muzică rock.

Iată cum după NOS (titlul precedentului album, "New Old Stock") Celelalte Cuvinte aruncă fanilor o nouă "provocare", este vorba de "Stem", titulatura noului disc. Aflăm astfel că, "spre deosebire de o celulă obişnuită, care se poate diviza şi să dea naştere la o nouă celulă, dar de acelaşi tip, celulele stem sunt pluripotente. Când se divid pot da naştere oricărui tip de celule, din cele 220 de celule diferite existente în corpul uman. Celulele stem au capacitatea de a se reînnoi – se pot autoreproduce de mai multe ori". De la Călin Pop am aflat că alegerea acestui titlu face referire la capacitatea componenţilor formaţiei de a se regenera şi actualiza din punct de vedere muzical, păstrându-şi însă stilul şi propria personalitate.

Ar mai fi de remarcat că, după "ostilitatea" faţă de calculatoare & net, în ceea ce priveşte comunicarea oamenilor, din "NOS", Celelalte Cuvinte se "repliază" cu ocazia noului disc, deschizând o pagină oficială pe Myspace.

70 DE MINUTE

Referitor la noul album, ce va fi prezentat în spectacolul din această seară în proporţie de "trei sferturi", Călin a precizat că avem de-a face cu un disc ce durează 70 de minute şi conţine treisprezece piese, de fapt unsprezece plus două în variantă "scurtă" (radio edit). Dintre cele unsprezece piese noi două sunt instrumentale, una dintre ele compusă în memoria lui Florian Pittiş.

Din punctul de vedere al ritmului abordat, Călin spune că cinci sunt "balade şi semi-balade", plus şase mai dinamice, toate fiind compuse în "spiritul" Celelalte Cuvinte. Ar mai fi de adăugat faptul că la concertul de diseară biletele de 45 şi 50 de lei sunt epuizate, ultimele, cele de 40 de lei, mai pot fi achiziţionate de la Muzica, Music Shop şi Bilet.ro. De asemenea, în ziua concertului se va mai pune în vânzare un număr limitat de bilete fără loc.

"Versurile de pe Stem sunt destul de triste, dar pe noi nu ne-a caracterizat optimismul şi veselia niciodată"

Călin Pop - solist vocal, chitară

×
Subiecte în articol: muzica