x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Madonna, la Zidul Plângerii

Madonna, la Zidul Plângerii

31 Aug 2009   •   00:00
Madonna, la Zidul Plângerii
Sursa foto: VOLKER HARTMANN/DDP

Cântăreaţa americană a fost în cursul nopţii de duminică spre luni la Zidul Plângerii, locul cel mai sfânt al iudaismului în Oraşul vechi din Ierusalim. Madonna a ajuns duminică în Israel, unde urmează să susţină concerte marţi şi miercuri în parcul Hayarkon din Tel-Aviv în faţa a 100.000 de fani.



În pofida precauţiilor luate pentru a scăpa de paparazzi, cântăreaţa a fost filmată în timp ce se deplasa la Zidul Plângerii însoţită de mai multe gărzi de corp. Ea a rămas acolo o oră, înainte de a se întoarce la Tel Aviv, relatează AFP şi AP, citate de Agerpres.

În cursul sejurului său, Madonna se va întâlni luni seară cu şeful opoziţiei israeliene, fostul ministru de externe Tzipi Livni, iar ulterior, vineri, cu premierul Benjamin Netanyahu.

Adeptă a Cabalei, ea ar urma să participe, de asemenea, la un simpozion pe această temă alături de doi dintre prietenii săi, actorii Ashton Kutcher şi Demi Moore. Cântăreţul Justin Timberlake, interesat şi el de Cabala, ar putea să se alăture grupului, potrivit presei locale.

Madonna a adoptat prenumele evreiesc de Esther în 2004, anul în care a participat la un seminar mistic de câteva zile consacrat Cabalei, în Israel. Din punctul de vedere al iudaismului ortodox, demersul său este un cvasisacrilegiu. Ea nu este convertită la iudaism şi, chiar dacă ar fi, tradiţia i-ar nega dreptul de a studia Cabala, care nu se acordă decât bărbaţilor căsătoriţi de peste 40 de ani care au studiat timp de mai mulţi ani Talmudul. (V.A.)

×
Subiecte în articol: muzica madonna