Felicia Filip, Florin Chilian, Direcţia 5, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Silvia Ştefănescu, Hector Lopez, Raul Cârstea, Constantin Neculae, George Nicolescu, Ioan Man, Victor Socaciu, Alina Dragomir, Maria Crăciun, K1, Ro-mania, Colegiul PIM, trupa UAU şi „Vacanţa Muzicală”. Toate aceste nume au fost alese pentru spectacolul-maraton „Zece Zile de Iubire”, de la Sala Palatului. Ce mai! A fost o mişcare de trupe, coordonată de Cornel Diaconu şi regizată de Cristian Mihăilescu. „După un voiaj prin Europa, Manifestul pentru Sănătatea Pământului a ajuns şi în România. Este motivul pentru care îi chem pe toţi aceia dintre dumneavoastră care iubiţi natura, frumosul şi înţelegeţi să creăm împreună un destin copiilor noştri, să vă alăturaţi celor «Zece Zile de Iubire»„, spunea Lavinia Şandru la începutul acestei campanii. „Simt că ceva se schimbă în societatea noastră. Există un curent de redeşteptare a culturii, a frumosului. Se întâmplă o exorcizare a urâtului”, susţine Cristian Mihăilescu.
„Fiecare se interesează de tot ceea ce măreşte bogăţia şi confortul. Dar nimeni nu-şi dă seama cât de absolută este nevoia de a spori calitatea structurală, funcţională şi mintală a fiecăruia dintre noi. Sănătatea inteligenţei şi a sentimentelor afective, disciplina morală şi dezvoltarea spirituală sunt tot atât de necesare ca şi sănătatea organică şi prevenirea bolilor infecţioase”. Aceste cuvinte îi aparţin lui Alexis Carrel, fost biolog şi chirurg francez, premiat cu Premiul Nobel pentru Medicină în 1912.
Dacă un asemenea om spunea că sănătatea inteligenţei, a sentimentelor afective şi disciplina morală sunt impedios necesare, precum prevenirea unor boli infecţioase, atunci şi „Zece Zile de Iubire” au fost impedios necesare. Muzica şi poezie fac minuni sufletului, iar dacă le consumăm zilnic, cumpătat, asigură o hrană sănătoasă sufletului. Sala Palatului gemea de oameni „flămânzi” de poezia muzicii. Au cântat alături de artiştii de pe scenă, au aplaudat, au dansat, au simţit că trăiesc.
Emeric Imre şi Felicia Filip l-au omagiat, prin actul lor artistic, pe fostul regizor Bogdan Toader, chemat la Ceruri, anul trecut. Emeric (sau Imi, că-i mai scurt) a interpretat „Ilie de la Sculărie”, o piesă care a beneficiat de un videoclip, încă din 1997, fiind regizat de Bogdan Toader. Pe ecranul de pe scenă a putut fi vizionat unul dintre primele clipuri realizate în România şi care a fost difuzat pe Antena 1 în noaptea de Revelion. Felicia Filip a realizat un duet cu regretatul regizor, graţie tehnologiei. „Îndrăznesc să spun că a fost un moment senzaţional - spune profesionistul, nu soţul, Cristian Mihăilescu. A fost prezentă în sală, chiar în primul rând, şi soţia lui Bogdan. O ţinea în braţe pe fetiţa lor, care seamănă grozav cu tatăl...
Bogdan a dorit să cânte «Don't say goodbye» împreună cu Felicia. Piesa a fost scrisă de el când încerca să se reconcilieze cu soţia. S-a aşezat sub fereastră şi a început să-i cânte melodia. Şi aşa s-au împăcat. Apoi amândoi s-au gândit că piesa poate fi cântată doar de Felicia”. Aplauze lungi. Nesfârşite. Felicia Filip a cântat, împreună cu Bogdan Toader, „Don't say goodbye”. Din fericire, a existat o înregistrare cu el interpretând această piesă. Iar restul... a fost tehnică.