x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Marloes şi Antonie, fetele care au "speriat” Estul

Marloes şi Antonie, fetele care au "speriat” Estul

de Catalina Iancu    |    31 Mai 2009   •   00:00
Marloes şi Antonie, fetele care au "speriat” Estul

Live Metal Club a găzduit în weekend evenimentul "Death Females of Thrash", organizat de Metal Masters, un show cu trei recitaluri: Spoil Engine din Belgia, Diary About My Nightmares (Germania) şi "olandezii zburători", cum s-au descris cei de la Izegrim.

Va mai curge probabil multă apă pe Dâmboviţa până când spectatorul român se va îndura să-şi cumpere bilet. Pentru că trupele bune au început să calce pragul cluburilor bucureştene. În timp ce trei formaţii cu ani buni de experienţă în spate au cântat în Live Metal Club, numărul spectatorilor a fost invers proporţional cu valoarea muzicienilor.

Dacă toamna trecută membrii trupei Izegrim - headlinerii "Death Females of Thrash" - au participat la "Metal Female Voices Fest", în Belgia, unde fanii au stat şi câte o oră la coadă să primească autografe, la noi "mişcarea de trupe" (a rockerilor spre sala de concert) a fost mult mai slabă. Dar măcar cei prezenţi au fost destul de entuziaşti...

Cu toate acestea, a fost destulă agitaţie, şi la bar, şi la standul de merchandise, dar mai ales în faţa scenei. Au deschis show-ul cei cinci belgieni de la Spoil Engine, care au comunicat aproape tot timpul cu publicul. Băieţii au anunţat că tocmai au semnat cu Roadrunner, casă de discuri prin intermediul căreia, speră ei, viitorul lor CD, "Antimatter", va ajunge şi în magazinele româneşti. Solistul Niek a cântat mai mult pe marginea scenei, în timp ce chitariştilor Steven şi Nick şi basistului Kristof părea să nu le mai ajungă spaţiul de desfăşurare, la cât de mult s-au agitat.

Nemţii, tot nemţi. Membrii D.A.M.N. şi-au reglat instrumentele ca la carte. Încă de la probele de sunet, solista Antonie i-a speriat pe cei care i-au văzut în premieră. Auzind ce sunete guturale poate scoate (aparent) fragila blondă, un spectator mai că era să scape berea din mână: "Ce-i asta, frate?", a exclamat acesta în cel mai admirativ mod posibil.

Dar n-a fost singura dată când nemţoaica a impresionat audienţa: piesele au fost pe placul publicului, care a aplaudat-o îndelung. Chiar şi preferinţele ei în materie de băutură i-au lăsat pe români cu gura căscată: a refuzat berea ce i s-a oferit şi a spus că preferă vodca. Show-ul său a avut de toate: forţă, atitudine, imagine, dar mai ales voce şi talent. Şi le-a etalat pe deplin în piese ca "Hall of Fame", "Forbidden Anger" sau "Tränen der Einsamkeit". De altfel, D.A.M.N. nu a scăpat fără un bis, deşi în program nu era prevăzut.

Seara fetelor a fost încheiată de Marloes şi colegii săi de la Izegrim, care şi-au început recitalul cu "Warmonger". Flancată de chitariştii Bart şi Jeroen, blonda cu cosiţe până la brâu a fost la fel de agresivă pe tot parcursul show-ului, în piese precum "In The Name of Freedom", "Sword of Damocles", "Angel of Demise", "Point of No Return", "Deliverance", "Persona Non Grata", "Fuck Your Glorious Nation" şi "World Power Or Downfall".

În recitalul lor s-au văzut cei 13 ani de experienţă, încununaţi de prezenţa la "Metal Female Voices Fest" 2008, dar şi de o nominalizare la secţiunea "Cea mai bună trupă" la ediţia din 2009 a acestui festival. După primul bis, înşişi organizatorii i-au invitat să cânte încă o piesă, "pentru acest public minunat".

Spectacolul s-a încheiat la câteva minute după miezul nopţii, iar formaţiile au plecat spre Ruse, unde urmau să susţină în seara imediat următoare un nou concert în cadrul turneului estic. În evenimentul intitulat "Legacy Open Air", celor trei trupe urmau să li se alăture bulgarii de la Claymore şi grupul românesc Kratos.

×
Subiecte în articol: muzica