x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Metallica: Lansează la 17 septembrie albumul şi box setul "Death Magnetic"

Metallica: Lansează la 17 septembrie albumul şi box setul "Death Magnetic"

de Alex Revenco    |    01 Aug 2008   •   00:00

Despre cele zece piese ale noului album, toboşarul Lars Ulrich spune că sînt "mai lungi decît cele de pe discurile precedente, cu un sound mai heavy, dar în acelaşi timp mai melodic".

Despre cele zece piese ale noului album, toboşarul Lars Ulrich spune că sînt "mai lungi decît cele de pe discurile precedente, cu un sound mai heavy, dar în acelaşi timp mai melodic".

 
AMPRENTA. "Death Magnetic" are un cover art deosebit, amprenta unui deget cu un sicriu în mijloc. Înaintea concertului de la Bucureşti, lead chitaristul formaţiei, Kirk Hammett, a spus că atît titlul albumului, cît şi designul de pe copertă reprezintă un omagiu adus de Metallica celor dispăruţi pe scena rock, precum Layle Staley (Alice in Chains) sau Kurt Cobain (Nirvana). "Death Magnetic" a fost produs de faimosul Rick Rubin şi este o continuare a albumului "St. Anger" (2003), vîndut  numai în Statele Unite  în 1,76 de milioane de exemplare.

 
BOX SET – SICRIU. În ediţie limitată, noul CD va apărea şi sub forma unui box set (în formă de sicriu), care va conţine CD-ul "Death Magnetic", un CD cu demo-urile tuturor pieselor, un DVD Making of, un tricou Death Magnetic, un steag Death Magnetic, un set de pene de chitară, un poster cu Metallica, un memory stick cu logo-ul Metallica.

 

Discuri pentru Player

Mircea Baniciu Eşarfa-Best Of vol. 1
După 17 este primul album solo semnat Baniciu, cu 14 piese, în special balade, printre care se află atît hiturile "Eşarfă în dar", "Frunza" şi "Scrisoare de bun rămas", dar şi altele mai puţin cunoscute publicului şi mai rar cîntate în concerte. "Sînt piese care mi s-au lipit de suflet şi am simţit nevoia să le dau o nouă viaţă, un nou sunet... Este un proiect puţin altfel… printre house, dance şi rock e necesară din cînd în cînd şi cîte o baladă", a spus Mircea.


Coldplay Viva la Vida
Noul disc al britanicilor a fost înregistrat la Londra, Barcelona şi New York, fiind produs de Brian Eno şi Markus Dravs. Intrat direct pe locul 1 în Billboard 200 şi U.K. Album Chart, "Viva la Vida" a înregistrat un nou record mondial, cel mai bine vîndut album din istoria iTunes. Cu peste 720.000 de unităţi vîndute în prima săptămînă, CD-ul este cel mai rapid vîndut disc al anului în Marea Britanie şi este nr. 1 şi în  Japonia, Australia, Canada, Franţa şi Germania.


Iron Maiden Somewhere Back In Time
Veteranii heavy metal au lansat o compilaţie care celebrează primele lor şapte albume de studio şi cel live, înregistrat între 1980 şi 1989. Punînd bazele acestui gen muzical şi influenţînd majoritatea trupelor heavy metal, Maiden a vîndut pînă acum peste 80 de milioane de albume. Incluzînd piese ca 2 Minutes To Midnight, Wrathchild (Live), Powerslave, Iron Maiden (Live) sau Run To The Hills, compilaţia de faţă nu poate lipsi din colecţia unui rocker adevărat.


Thalia: Lunada
Apărut la EMI Televista Music, al 13-lea album de studio al frumoasei mexicance este şi primul material muzical după "El Sexto Sentido" (2006). Potrivit interpretei, noul disc este "expresia libertăţii şi regăsirii fericirii... Cînd am început să lucrez la acest album eram însărcinată şi toate dorinţele mele se îndreptau spre plajă, soare, petreceri cu prietenii sub clar de lună, cu oceanul alaturi".

Thalia a înregistrat Lunada în 2007, după naşterea fetiţei sale, Sabrina Sakae.

×
Subiecte în articol: muzica death magnetic death magnetic