x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mike Godoroja & Blue Spirit concertează vinerea aceasta, la Teatrul Godot  

Mike Godoroja & Blue Spirit concertează vinerea aceasta, la Teatrul Godot  

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Sep 2021   •   20:34
Mike Godoroja & Blue Spirit concertează vinerea aceasta, la Teatrul Godot  

Alături de invitaţii săi speciali - Crina Mardare, Mișu Cernea și Mihai Pocorschi, Mike Godoroja & Blue Spirit urcă pe scena Teatrului Godot, vineri, 24 septembrie, ora 20:00, pentru concertul extraordinar “De vină e toamna”.

 

Muzician cunoscut și realizator de emisiuni TV și radio, ce promovează muzica blues, jazz şi rock, Mike Godoroja fondează în anul 1997 proiectul „Mike Godoroja & Blue Spirit”, în timp ce este și producător pentru renumita trupă Iris:

 

„Anul 1997 este unul prolific pentru mine atât ca realizator, producător și prezentator de emisiuni Radio – TV, cât și ca producător artistic pentru IRIS sau diverse festivaluri. Fierbea sângele unei vieți intense, eram absolut peste tot în teren, descopeream  cu o sete nebună frumusețea unei vieți artistice hiperactive. Atunci miracolul scenei mi-a reactivat nevoia de spectacol, și am înființat proiectul Mike & Blue Spirit, ca o replica la un album drag mie - John McLaughlin și formația basistului de la Genesis – Mike Rutherford, din acel moment am subjugat pe cat mi-a fost cu putință principalele energii creative pentru spectacolele scenice.” (Mike Godoroja într-un interviu pentru Badass DJ)

 

Printre cele mai renumite albume ale trupei se numără: Cei mai frumoși ani (2000, Zone Records); Capra vecinului (2006, Evolution Records/ Nova Music), precum şi o colaborare strănsă cu trupa Iris, pentru albumele”Cei ce vor fi”(2007) & „Hippie cu diamante”(2013).

 

Mike s-a născut în București, într-o familie de basarabeni. Toată viața a fost înconjurat de muzică, fie în sânul familiei, fie printre prieteni. Încă din adolescență a avut calitatea de conducător, respectiv fondator al rock, „Phoebus”, alături de muzicieni recunoscuţi - Gheorghe Emanuel(Roșu și Negru & Direcția 5) & Florin Ionescu(Direcția 5). Ulterior, în facultate, fondează clubul de jazz Richard Oschanitzky și începe cursurile de saxofon cu interpretul de jazz Dan Mândrilă.

 

„Nu există nevoia de a rezista fără muzica, pentru că pur și simplu nu exist fără muzică.” (Mike Godoroja într-un interviu pentru Badass DJ)

 

*

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie 2021 într-o nouă locaţie, Palatul Bragadiru, clădire de patrimoniu, fondată în 1905, şi aflată la doar câteva minute de Centrul Istoric al Bucureştiului, pe Calea Rahovei 147-153. Noul spaţiu dispune de o sală de spectacole generoasă, de 140 de locuri, precum şi de o Grădină de Vară, unde au loc spectacole de teatru şi concerte de muzică jazz, jazz manouche, blues, pop-folk. Printre artiştii invitaţi până în acest moment, pe scena Teatrului Godot, se numără: Le Hot Club de Bucharest, Irina Sârbu & Band, Jazzy Jo Experience, Marius Mihalache & Band, Maria Răducanu, Luiza Zan.  

 

 

 

 

×