Spectacolul "My Dream" include, in afara de arta traditionala chineza, si momente speciale, dedicate fiecarei tari unde performeaza artistii de la China Disabled People’s Performing Art Troupe (CDPPAT).
In cinstea fiecarui popor si in semn de multumire pentru interesul aratat spectacolului lor, artistii chinezi canta doua melodii in limba tarii-gazde. Momentele muzicale sunt pregatite cu grija, din timp.
Cei doi solisti – Yang Haitao si Zumu Laiti – aleg cate o melodie reprezentativa pentru fiecare tara, potrivita cu abordarea masculina, respectiv feminina. Pentru spectacolul din 15 iunie de la Sala Palatului, solista Zumu Laiti va interpreta un cantec din repertoriul Mariei Tanase, pe care o admira pentru vocea sa unica. Zumu a descoperit ca isi imbogateste tehnicile de interpretare vocala studiind piesele Mariei Tanase. La randul sau, solistul Yang Haitao a ales o piesa barbateasca, curajoasa, intr-un registru total diferit. I-a placut mesajul cantecului care l-a facut sa zambeasca si crede ca este "unul dintre cele mai inspirate cantece de dragoste din vremea actuala". Yang Haitao a ales "Cele doua cuvinte". Pe masura ce studiaza piesa, artistul este tot mai incantat si a marturisit ca i-ar placea sa duca mesajul trupei Taxi mai departe in lume.
Spectacolul "My Dream" de la Sala Palatului va fi o demonstratie ca arta nu are limite de spatiu, limbaj sau de natura fizica. Mesajul artistilor din China: daca visezi si iti doresti cu adevarat poti depasi orice frontiera. "Arta lor poate trezi intelegerea noastra profunda fata de viata si lume si poate sa ne dea putere – scria Bill Clinton in Cartea de Onoare a trupei. Artistii talentati din acest grup extraordinar reflecta atat capacitatile persoanelor cu dizabilitati, cat si beneficiile enorme pe care le putem castiga din implicarea lor deplina in societatea noastra. Ei ne provoaca, de asemenea, sa ne recunoastem stereotipurile demodate si atitudinile distructive."
Performing Art Troupe are 88 de artisti, dintre care 67 au deficiente de auz si de vorbire, 16 au deficiente vizuale si 5 artisti sufera de dizabilitati locomotorii. Media de varsta: 19 ani.
Trupa a fost fondata in 1987, iar in 2004 a intrat in randul profesionistilor, renuntand la indemnizatia guvernamentala de care beneficiase. Incepuse sa se autofinanteze prin arta pe care o creeaza.
Pe scena Salii Palatului vor urca, pe 15 iunie, 36 de persoane: 22 cu deficiente de auz, 12 cu deficiente vizuale si doua persoane cu dizabilitati fizice.