x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Opereta se mută în noul sediu

Opereta se mută în noul sediu

de Sebastian S. Eduard    |    21 Ian 2015   •   15:16
Opereta se mută în noul sediu
Sursa foto:
Este prima clădire destinată artelor spectacolului muzical construită în România după anul 1989
Noua sală de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian", prima clădire destinată artelor spectacolului muzical construită în România după anul 1989, va fi inaugurată, sâmbătă, cu premiera naţională a musicalului "Fantoma de la Operă", de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Stephen Barlow.

Noua clădire a Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian" este amplasată în Bulevardul Octavian Goga nr. 1, la intersecţia a trei mari bulevarde şi în imediata apropiere a Bibliotecii Naţionale a României. Lucrările la noul sediu au început în anul 2012, clădirea (cu o suprafaţă totală de 6.381,50 mp distribuită pe trei nivele) fiind proiectată să corespundă tuturor necesităţilor logistice şi tehnice moderne necesare bunei desfăşurări a activităţii sale, dar şi dezvoltării repertoriului.

550 de locuri
Sala de spectacole are o capacitate de 550 de locuri, iar scena are o suprafaţă de 14 metri lăţime, 20 de metri adâncime şi este dotată "cu toate echipamentele tehnice moderne destinate realizării unor producţii muzicale de o complexitate foarte ridicată". Foaierul primitor, care poate servi şi ca spaţiu de spectacol, librăria-magazin, cafeneaua, dar şi studioul destinat celor mai mici spectatori completează seria spaţiilor oferite publicului şi fac din Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" "o locaţie modernă. De asemenea, artiştii şi personalul tehnic vor beneficia de săli de repetiţii şi cabine pentru orchestră, balet, solişti vocali şi dirijori, birouri pentru producători, cabine pentru machiaj şi perucherie, depozite pentru costume şi decoruri, croitorie, cizmărie, spălătorie, dar şi numeroase spaţii tehnice.

"Este primul teatru cu specific muzical construit în România după anul 1989 şi totodată este pentru prima dată când Opereta are un sediu construit special pentru a răspunde nevoilor pe care le presupune acest tip de spectacol atât de complex. Este o clădire nouă, situată în centrul Capitalei, construită pe structură metalică, cu elemente arhitecturale moderne, un important spaţiu cultural care lipsea din peisajul nostru artistic şi care va găzdui producţii importante de operetă, musical şi teatru-dans", a declarat Răzvan Ioan Dincă, directorul general al ONB.

Pregătiri de premieră
Biletele la primele patru reprezentaţii care vor avea loc pe noua scenă a Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian" în luna ianuarie au fost epuizate în doar câteva ore de la punerea lor în vânzare, alte reprezentaţii ale musicalului "Fantoma de la Operă" regizat de Stephen Barlow urmând să aibă loc în luna februarie.
Accesul în sala de spectacole se face dinspre Bulevardul Mircea Vodă.

×