x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica OPIUM / Moonspell pune "Metalul lusitan" pe DVD

OPIUM / Moonspell pune "Metalul lusitan" pe DVD

de Catalina Iancu    |    11 Noi 2008   •   00:00

Începutul lunii decembrie va aduce pe pieţele europene un nou DVD. Portughezii de la Moonspell îşi lansează primul astfel de produs discografic din carieră, "Lusitanian Metal", material la care Fernando&Co. lucrează de patru ani.



Aşteptarea a meritat, deoarece această perioadă i-a permis lui Langsuyar să le ofere fanilor "unul dintre cele mai elaborate şi fascinante DVD-uri din istoria metalului", conform casei de discuri Century Media.

Moonspell a concertat în 2004 la Katowice, spectacolul (cu un playlist incluzând 13 piese) fiind înregistrat integral pe "Lusitanian Metal". Primul disc mai conţine toate cele şase videoclipuri ale trupei, de la "Opium" la "Everything Invaded", acesta din urmă fiind însoţit de un "making of". Chiar şi cei mai înfocaţi admiratori vor descoperi lucruri noi despre actuala formulă a Moonspell, urmărind interviul ce încheie DVD 1, alături de discografia completă a formaţiei. Alte 50 de piese live, înregistrate de-a lungul a 14 ani la Century Media, sunt incluse pe discul 2. De la repetiţiile live şi primele show-uri, păstrate pe peliculă din perioada 1992-1994, şi până la turneul "Spreading the Eclipse" (2003-2005), Moonspell a evoluat continuu, aşa că veţi putea urmări ascensiunea formaţiei preferate. Cutia "Lusitanian Metal", scos în ediţie limitată, va conţine, pe lângă cele două DVD-uri, şi un compact disc cu înregistrarea audio a concertului din Katowice. CD-ul audio va fi comercializat şi separat. Lansarea produsului discografic al portughezilor va avea loc la 5 decembrie, în Italia, şi la 16 decembrie în patria natală a lui Fernando, între datele amintite DVD-ul urmând să ajungă şi în restul ţărilor europene.

×
Subiecte în articol: muzica