x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti concertează la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României

Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti concertează la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Noi 2023   •   18:00
Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti  concertează la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României

Orchestra Operei Naționale din București, condusă de dirijorul Daniel Jinga, va concerta, alături de soprana Oana Șerban, duminică, 26 noiembrie, de la ora 19:00, în sala de concerte Das MuTh din Viena, cu ocazia Zilei Naționale a României.

În program se vor regăsi, în principal, valsuri celebre din repertoriul universal şi românesc, semnate de Johann Strauss (fiul), Johann Strauss (tatăl), Eduard Strauss, Richard Strauss, Fritz Kreisler, Iosif Ivanovici, Eugen Doga, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu și alții.

Concertul din 26 noiembrie deschide seria manifestărilor dedicate celebrării Zilei Naționale a României în capitala Austriei. Pe 27 noiembrie, în istorica Sală a Bursei din Viena, situată pe celebrul bulevard Ringstrasse, un ansamblu al Operei Naționale din București va interpreta, în prezenţa a sute de invitaţi, imnurile de stat ale României și Austriei, precum şi celebrele valsuri Valurile Dunării (de Iosif Ivanovici) şi Dunărea Albastră (de Johann Strauss).

Das MuTh este cea mai modernă sală de concerte din Viena. A fost inaugurată în 2012 printr-un concert de deschidere susținut de Filarmonica din Viena și Corul de Băieţi din Viena. Das MuTh reprezintă un punct de întâlnire pentru iubitorii muzicii și teatrului din Viena. Aici își are sediul celebrul Cor de Băieți din Viena. Sala găzduiește până la 300 de producții pe an, care includ muzică de cameră, operă pentru copii, seri orchestrale, proiecte de dans, sesiuni de jazz, artă performantă și muzică contemporană. 

Evenimentul este organizat de Ambasada României din Austria în parteneriat cu Opera Națională București. În deschiderea concertului, Excelența Sa, Ambasadorul Emil Hurezeanu va susține o alocuțiune dedicată valorilor culturale comune româno-austriece.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×