x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ozzy Osbourne, turneu mondial „de adio”

Ozzy Osbourne, turneu mondial „de adio”

07 Noi 2017   •   09:23
Ozzy Osbourne, turneu mondial „de adio”

Ozzy Osbourne, legenda muzicii heavy metal, a anunţat luni că va face un turneu mondial ''de adio'' în 2018, potrivit AFP. 

Osbourne va porni în turneu pe 5 mai, în Mexic. Supranumit ''prinţul întunericului'', artistul va concerta apoi în Chile, Argentina şi Brazilia, după care va petrece o lună în Europa, începând cu spectacolul de la Moscova, pe data de 1 iunie. 

Rockerul britanic în vârstă de 68 de ani va concerta apoi în America de Nord, datele spectacolelor urmând a fi anunţate ulterior. 

''Oamenii mă tot întreabă când am de gând să mă pensionez'', a declarat Ozzy Osbourne într-un comunicat. ''Acesta va fi ultimul meu turneu mondial, dar e posibil să mai susţin câte un concert ici-colo''. 

Acest turneu marchează întoarcerea chitaristului american Zakk Wylde, care a contribuit la crearea sonorităţilor specifice muzicii lui Ozzy, la sfârşitul anilor '80. Decizia de a-l înlocui pe Zakk Wylde a fost luată chiar de Ozzy Osbourne, în 2009. 

Ozzy Osbourne se va îmbarca în anunţatul turneul final la un an după ultimul său concert cu Black Sabbath, pe 4 februarie 2017, la Birmingham, Marea Britanie. 

Osbourne, exclus din formaţia Black Sabbath în 1979 din cauza consumului excesiv de droguri, şi-a construit o carieră de succes ca artist solo. Cântăreţul a fost protagonistul, în 1982, al unui incident devenit celebru, în care a smuls cu dinţii capul unui liliac, în timpul unui concert. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ozzy Osbourne turneu mondial tuneru de adio