x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peste 55.000 de oameni au înfruntat canicula de dragul lui Jon Bon Jovi

Peste 55.000 de oameni au înfruntat canicula de dragul lui Jon Bon Jovi

de Alex Revenco    |    10 Iul 2011   •   21:00
Peste 55.000 de oameni au înfruntat canicula de dragul lui Jon Bon Jovi

Din cauza caldurii, de care au sufe­rit si la Istanbul, muzicienii americani au renuntat la planul de a vizita orasul, preferand sa stea toata ziua la aer conditionat, in Hotel Marriott.

Cu cateva ore inainte de concert, jurnalisti din presa scrisa, radio si televiziune au participat la The Mike Rew Experience. Despre ce e vorba? La initiativa managementului Bon Jovi a fost pregatita o actiune speciala pentru mass-media, un "backstage tour" condus de Mike Rew (Bon Jovi Backline Crew Chief). In cadrul turului, participantii au avut sansa sa vada-fotografieze – filmeze toate echipamentele folosite de muzicienii americani in concert, cele mai apreciate fiind chitarele lui Richie Sambora – evaluate la peste un mi­lion de dolari. De la Mike Rew, am pu­tut afla si alte amanunte despre cum se organizeaza concertele pentru unul dintre cele mai mari grupuri din istorie. Un "tur" asemanator a avut loc in urma cu patru ani, cu o zi inainte de concertul Rolling Stones de pe fostul Stadion "Lia Manoliu".

Apropo de productie, la concertul Bon Jovi de la Bucuresti, coordo­na­rea echipei de productie a fost facuta de acelasi Chris Paul care a lucrat cu Marcel Avram si in 1992, la primul spectacol Michael Jackson, si anul trecut, la concertul AC/DC din Piata Constitutiei. Asa cum a fost programat, dupa recitalurile QuantiQ si Stillborn, in uralele celor prezenti, Bon Jovi a intrat pe scena la ora 20:00. Muzicienii americani si-au de­monstrat valoarea si profesionalis­mul intr-un concert de zile mari, in care au cantat cele mai cunoscute si in­dragite melodii: "Livin’ on a Pra­yer", "You Give Love a Bad Name", "We Weren’t Born to Follow", "It’s My Life", "Wanted Dead or Alive", Who Says You Can’t Go Home", "Born to Be My Baby", "Keep the Faith", "Have a Nice Day", "We Got It Goin’ On", "Lost Highway", "Runa­way" etc. Dupa concert, Bon Jovi se intorc la hotel de unde vor pleca la aeroport in directia Dusseldorf. Ul­timele concerte din The Circle Tour 2010-2011 vor fi in Germania, El­vetia, Italia, Grecia, Austria, Belgia, Spa­nia si Portugalia.

×