x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Phil Collins îşi ia adio

Phil Collins îşi ia adio

10 Mar 2011   •   19:08
Phil Collins îşi ia adio

155703-03-07tv-16.jpgFostul toboşar al grupului Genesis – devenit solist vocal după plecarea lui Peter Gabriel – consideră că e timpul să spună adio muzicii. În vârstă de 60 de ani, artistul a pri­mit trista veste că nu va mai putea cânta niciodată la tobe, din cauza pro­blemelor de sănătate. După cum se ştie, Phil are probleme cu auzul, o vertebră dislocată şi nervii mâinilor sunt afectaţi.

E FERICIT SĂ DISPARĂ. Pesimist din cale afară, el a declarat recent: „Nu cred că mai aparţin acestei lumi, şi nimeni nu-mi va simţi lipsa. Sunt fericit să dispar pur şi simplu din peisaj. Voi merge, cu bicicleta, într-o vacanţă misterioasă şi nu mă voi mai întoarce niciodată. Ar fi o grozavă modalitate de a încheia povestea, nu-i aşaĂ”. După ce timp de patru­zeci de ani s-a bucurat de succes, atât cu Genesis, cât şi în cariera solo, Collins a divorţat de a treia soţie, Orianne Cevey, şi trăieşte singur în Elveţia.

NU MAI BATE TOBA. Artistul care a vândut peste 150 de milioane de discuri a mărturisit că acum poate să se concentreze asupra băieţilor săi, Nicholas şi Matthew (din căsătoria cu Cevey). „Nu mă îngrijorează faptul că nu voi mai putea cânta la tobe. Cel mai mult mă interesează să tăi drept feliile de pâine şi să pot să mă joc cu copiii mei. Doctorii mi-au spus că într-un an  am toate şansele ca muş­chii mâinilor să se vindece.”

 

Discuri pentru Player
Mr. Big - What If... Al şaptelea album de studio al trupei, lansat de Frontiers Records, este primul înregistrat după reuniunea din 2009, la zece ani după precedentul, „Actual Size” (2001) „Tras” într-un studio din Los Angeles, discul a fost produs de Kevin Shirley (binecunoscut din colaborările cu Iron Maiden, Rush sau  Aerosmith), urmând a fi promovat printr-un turneu mondial.

The Decemberists  - The King Is Dead. Este al şaselea album, caracterizat de revista Rolling Stone drept „cel mai pastoral şi mai rustic disc făcut vreodată de Decemberist”. A ajuns Number One în Billboard 200 la numai 15 zile de la  lansare. Majoritatea pieselor au fost compuse în hambarul unei ferme din Oregon, iar titlul a fost inspirat după albumul The Smiths („The Queen Is Dead”)

Anna Calvi  - Anna Calvi. Discul de debut, coprodus de Rob Ellis (PJ Harvey) a fost lansat de Domino Records şi a primit critici deosebit de favorabile. A intrat în topul din Marea Britanie pe locul 40, în Franţa pe 17, în Austria pe 33, Elveţia – 40 etc. NME a notat albumul cu 9 (din 10), spunând că „această colecţie de zece cântece reprezintă, poate, primul mare album al anului 2011”.

×
Subiecte în articol: arte muzica