x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica PREMIANŢI/Un nou trofeu pentru In Flames

PREMIANŢI/Un nou trofeu pentru In Flames

de Catalina Iancu    |    09 Ian 2009   •   00:00
PREMIANŢI/Un nou trofeu pentru In Flames

Miercuri seară a avut loc la Stockholm Gala Premiilor Grammis, cel mai important concurs muzical din Suedia.



Printre cele 21 de categorii s-a numărat şi cea care răsplăteşte cea mai bună trupă metal, unde trofeul a revenit, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, formaţiei In Flames (foto). Cei cinci metalişti din Goteborg au revenit în anul care tocmai s-a încheiat cu CD-ul “A Sense of Purpose”. Printre învinşii de anul acesta s-au numărat formaţii ca Meshuggah, Millencolin, Opeth şi Sabaton. Anders Friden & Co. au ratat la mustaţă trofeul pentru “Cea mai bună prestaţie live”, unde distincţia a fost obţinută de Robyn. Celor trei Grammis pentru “Albumul metal al anului” li se adaugă un al patrulea, obţinut în 2006, la categoria “Swedish Export”.

Gala de la Stockholm a inclus şi o serie de recitaluri, unde proaspăt desemnaţii “cei mai buni rockeri suedezi” s-au ales cu un nou membru, ce-i drept, doar pentru o seară: Timo Räisänen li s-a alăturat pentru a interpreta împreună melodia “Alias”.
Grammis a fost însă doar prima competiţie pe 2009, In Flames urmând să participe la alte trei concursuri naţionale: P3 Guld (organizat de radioul suedez), Rockbjorn (Premiile Aftonbladet, la care au strâns patru nominalizări) şi Bandit Rock (trofeele fiind oferite de o staţie de radio scandinavă).

×
Subiecte în articol: muzica