x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Primul star din clasa muncitoare.

Primul star din clasa muncitoare.

de Dana Andronie    |    16 Mai 2011   •   21:00
Primul star din clasa muncitoare.

Ali Campbell, legendara voce a trupei UB40, va sustine un concert in Ro­mania la 16 iunie, la Sala Palatului. Fondurile obtinute in urma van­za­rilor de bilete, precum si a do­na­ti­i­lor facute de diverse companii vor fi fo­lo­site exclusiv pentru sustinerea proiectelor FARA, o fundatie de cari­tate care isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al HRH Printul de Wales, al actritei Nicole Kidman si al Printesei Marina Sturdza.

• jurnalul National: Totu-i soarta si destin, restul e fatalitate?

Ali Campbell: Nu sunt sigur in privinta destinului, dar, sigur, norocul conteaza mult intr-o cariera muzicala. De asemenea, tenacitatea si incapatanarea de a nu ceda conteaza in buna masura.

• Crezi ca esti misionar, prin muzi­ca pe care o popularizezi?

Nu sunt un misionar, doar vreau sa promovez stilul raggae, la fel cum am facut-o si pana acum.

• Ce gust are succesul? Cand ai luat prima 'inghititura'?

Primul succes a fost turneul sus­tinut de UB40 cu Chrissie Hynde si primul nostru album, vandut in mili­oane de exemplare.

• Ai vandut peste 70 milioane de discuri cu UB40... De cate ori te-a imbatat succesul?

Este grozav cand un album este de succes si cand ajungi in fruntea clasamentelor muzicale, dar programul tau devine din ce in ce mai aglomerat, asa ca nici nu ai timp sa te bucuri de succes atunci cand esti pe val. Il apreciezi mai degraba re­trospectiv.

• Care este cea mai mare bogatie a ta?

Sotia si copiii mei.

• Declarai intr-un interviu ca esti fe­­ricit cu ce ai, ca esti un baiat din cla­sa muncitoare... Ti-ai implinit vi­sul?

Tatal meu a fost un cantaret de mu­­zica folk foarte cunoscut, iar fa­mi­lia mea a avut convingeri politice pu­ter­nice. Visul meu era sa cant si sa pro­­movez muzica raggae, asa ca, da, am fost indeajuns de norocos, incat sa-mi implinesc visul.

• Ai ramas cu convingerile si mentalitatea de exponent al clasei mun­ci­toare?...

Valorile clasei muncitoare raman in tine, chiar daca viata personala ti se schimba. Reprezint locul in care m-am nascut si felul in care am crescut, asa ca, da, fac parte din clasa muncitoare.

• Pentru artistul Ali Campbell, suc­cesul este ceva nemuritor? Nu ti-e teama ca se va termina in cele din urma?

Nemuritor? Exista un sfarsit in toa­te si pentru toti. Dar, pana la sfar­sit, voi continua sa cant.

• Mai consumi vin rosu acum, cand esti divortat de UB40?

Continuu sa interpretez piesele care m-au facut celebru si cu noua trupa care ma acompaniaza. Asa ca interpretez in continuare 'Red Red Wine', la fel ca si 'Kingston Town' sau 'Can’t Help Falling in Love'.

• Esti tatal a opt copii. Plecati cu totii in calatorii?

Este adevarat, cel mai mic dintre copiii mei are 10 ani. Uneori, fami­lia calatoreste cu noi. Cei mai mari patru copii ai mei, din prima casatorie, sunt adulti acum si fiecare e la casa lui. Dar ceilalti patru, din actuala ca­sa­torie, vin uneori cu noi, daca le permi­te programul de la scoala sau de la co­legiu. Recent, am fost cu totii in Egipt, unde am avut un concert, si ne-am distrat de minune.

• Ai cunostinte despre mancarea noastra, despre traditiile, despre muzica noastra?

Am fost in Romania de cateva ori pana acum. Am testat mancaruri traditionale si mi-au placut. Din pacate, nu prea am avut timp sa ascult muzica romaneasca, dar mi-ar placea sa o fac. Intotdeauna m-am simtit bi­ne in Romania, asa ca astept cu ne­rab­dare sa ma intorc in tara voastra.

• A fi sau a nu fi raggae...?

A fi raggae! Intotdeauna!

×
Subiecte în articol: muzica