x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Promenada Operei

Promenada Operei

09 Aug 2011   •   21:00

Un concert extraordinar va avea loc sambata, 20 august, de la ora 21:00, pe esplanada din fata cladirii Operei Nationale Bucuresti (ONB).

Este o noua editie a "Promenadei Operei", eveniment organizat pentru a cincea oara de ONB in aer liber. "Teatrul liric bucurestean si-a propus sa transforme «Promenada Operei» intr-o manifestare traditionala a institutiei, evenimentul fiind rezultat din dorinta de a atrage noi spectatori in randul publicului fidel, prin inlaturarea prejudecatilor legate de genul liric", se arata intr-un comunicat al ONB.

A fost pregatit un program "bogat si variat", reunind cele mai cunoscute si mai indragite fragmente din opere si operete (arii si duete) de Puccini, Verdi, Mozart, Rossini etc., in interpretarea artistilor lirici – angajati sau colaboratori ai ONB. Editia din acest an va aduce in fata publicului solisti precum Iordache Basalic, Leonard Bernad, Mariana Colpos, Ana Maria Comsa, Lucian Corchis, Felicia Filip, Daniel Filipescu, Pompeiu Harasteanu, Irina Iordachescu, Maria Jinga, Hector Lopez, Vlad Mirita, Tina Munteanu, Sorana Negrea, Eugen Secobeanu, Florin Simionca, Mihaela Stanciu si Crina Zancu. Orchestra si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

×