x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Reeves a jucat cu George Clooney

Reeves a jucat cu George Clooney

de Alex Revenco    |    15 Oct 2008   •   00:00
Reeves a jucat cu George Clooney

Una dintre cele mai mari interprete de jazz din toate timpurile, Dianne Reeves, va cânta la Sala Palatului la 25 octombrie. Ieri, ea a acordat Jurnalului Naţional un interviu în exclusivitate.



Una dintre cele mai mari interprete de jazz din toate timpurile, Dianne Reeves, va cânta la Sala Palatului la 25 octombrie. Ieri, ea a acordat Jurnalului Naţional un interviu în exclusivitate.
"When You Know" este titlul noului ei album, din 2008, şi e "de dragoste". Întrebată dacă discul reflectă şi punctul ei de vedere, ea a răspuns: "Cred că mă reprezintă. Ceea ce vreau să subliniez este că, în întreaga lume, femeile au puncte de vedere diferite, iar acest album le prezintă pe cele care îmi aparţin". Pentru că a jucat alături de George Clooney ("Good Night and Good Luck"), am întrebat-o cum a fost: "A fost uluitor, fiindcă a fost un film inteligent realizat, de care Clooney s-a simţit atras, deoarece conţinea muzică... m-am simţit excelent să fac parte din acest proiect". În ianuarie 2009 va participa la Playboy Jazz Cruise, despre care ne-a spus: "Îmi place ideea, atmosfera, cunosc foarte multă lume de acolo, mi se parte o idee foarte interesantă şi cred că va fi fantastic..." A înregistrat un album cu Kevin Eubanks (chitaristul trupei lui Jay Leno), care în 2007 a fost desemnat cel mai sexy vegetarian din lume: "Nu am mai vorbit cu Kevin de multă vreme, nu l-am văzut mulţi ani, dar, atunci arăta bine şi sunt sigură că îşi merită pe deplin titlul obţinut". La Bucureşti va fi acompaniată de patru muzicieni (Martin, Sprague, Hall, Hutchinson), în timp ce în SUA şi Japonia a cântat în altă formulă. "Nu este nici o diferenţă... încerc să fac o combinaţie, fiecare are stilul lui..." Referitor la concertul de la Bucureşti, ne-a spus: "Vor fi câteva compoziţii de pe noul album, dar şi alte piese, la care încă mai lucrăm. Vom aborda şi alte stiluri muzicale, astfel încât să oferim o vedere de ansamblu a muzicii noastre. Nu am un play-list înainte de a urca pe scenă, aleg muzica atunci, în funcţie de atmosferă.


Turneu mondial

Prin stilul interpretativ unic şi talentul de a improviza, cea mai cunoscută solistă de jazz  a momentului este renumită pentru show-urile sale, deosebit de spectaculoase. Câştigătoare a patru premii Grammy – Cea mai bună interpretare vocală de jazz – cu patru albume, dintre care trei consecutive (record neegalat!), Dianne Reeves are o carieră impresionantă. Ea a colaborat, în studioul de înregistrări sau pe scenă, cu nume celebre precum Winton Marsalis şi Lincoln Center Jazz Orchestra, Cassandra Wilson, Sting, Elton John, Orchestra Simfonica din Chicago – condusă de dirijorul Daniel Barenboim etc.

×
Subiecte în articol: muzica