x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rod Stewart împreună cu Ronnie Wood, vrea să refacă grupul Faces

Rod Stewart împreună cu Ronnie Wood, vrea să refacă grupul Faces

de Alex Revenco    |    30 Ian 2009   •   00:00

În ultima vreme, din ce în ce mai multe formaţii care au făcut istorie în anii ’70 revin în prim plan. Police a avut un turneu de come back de mare succes, la fel Genesis, Eagles, ca să nu mai vorbim de concertul Led Zeppelin, de la Londra.



RON ŞI ROD. Încă de la sfârşitul anului trecut, Ronnie Wood, al doilea chitarist de la Rolling Stones, a declarat ziarelor britanice că intenţionează să refacă grupul Faces, împreună cu vocalistul Rod Stewart. Înainte de cariera solistică, Stewart a cântat în grupurile Shotgun Express, Jeff Beck Group (împreună cu Ronnie Wood) şi mai apoi, Faces (din nou cu Ronnie).

PATRU ALBUME. Deşi a primit o ofertă de angajament din partea grupului american Cactus, Rod Stewart a ales să rămână în Marea Britanie şi să pună bazele grupului Faces, cu Wood şi trei foşti componenţi de la Small Faces. În 1970 apare primul album Faces, intitulat "First Step", urmat de "Long Player" (1971), ce include marele hit "Stay With Me". La sfârşitul lui ’71 apare al treilea long play Faces, "A Nod Is as Good as a Wink... To a Blind Horse", care a ajuns în Top 10 atât în SUA cât şi în Anglia. În 1973 apare "Ooh La La", ultimul album al grupului, care se desfiinţează după ce Ronnie Wood hotărăşte să plece la Rolling Stones. Se vorbeşte că, dacă Faces se va reuni, în locul basistului Ronnie Lane, decedat în 1997, ar putea evolua Flea, de la Red Hot Chili Peppers.

"De când mă ştiu, femeile frumoase mă înnebunesc. În acelaşi timp sunt ca un iepure, aş face-o oricând şi oriunde"
Rod Stewart


Discuri pentru Player

SEPULTURA
A-Lex. Înregistrat în Studiourile Trama din Sao Paulo, este cel de-al unsprezecelea album de studio al formaţiei, ce conţine 18 piese noi, cu un total de 60 de minute. Este primul disc înregistrat cu noul toboşar, Jean Dolabella, cel care a făcut ca soundul să fie uşor diferit de cel cu care ne obişnuise Sepultura. Muzica şi versurile acestui album sunt inspirate din cartea lui Anthony Burgess, "Portocala Mecanică", ce în 1971 a fost adaptată la producţia unui celebru film, regizat de Stanley Kubrick.

KREATOR
Hordes of Chaos. Metal extrem, versuri cu implicaţii politice, ancorate în realitate, discul are zece compoziţii noi, ce continuă drumul marcat de "Enemy Of God" (2005). Mille Petrozza, liderul grupului a declarat: "situaţia politică globală este mai proastă ca niciodată. Blocurile de Vest şi Est nu mai există, astăzi este vorba de care pe care... În viaţă fiecare trebuie să meargă pe drumul lui şi să nu înghită minciunile propagandiste care ni le servesc guvernele."

STAIND

The Illusion of Progress. Este al şaselea album de studio, ce urmează după Chapter V (2005), vândut în aproape un milion de unităţi numai în SUA. Materialul muzical este rock, în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă grupul are şi câteva balade, precum ‘It’s Been Awhile’. Single-ul ‘Believe’ a intrat in Top 10 Modern Rock Tracks, iar albumul a ocupat prima poziţie în Top Digital Albums Chart. În aproape zece ani de carieră, Staid a vândut peste 15 milioane de albume.

STATIC X
Cannibal Killers Live. În 2007 trupa a lansat "Cannibal", iar la sfârşitul lui 2008 a "Cannibal Killers Live", remasterizat, ce conţine un DVD şi un CD audio bonus. Sound-ul e agresiv, iar piese ca "I’m The One", "Dirthouse" sau "Destroyer" reiau teme precum distrugerea, anihilarea sau moartea. E de reţinut că ‘No Submission’ a fost utilizată ca soundtrack, în celebrul film de groază "Saw 3". Atât Static X, cât şi CD-urile de mai sus sunt distribuite la noi de A&A Rec./Warner Music Licensee.

×
Subiecte în articol: muzica rod stewart faces ronnie ronnie wood