x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica România la Eurovision: multe dunguliţe, puţine puncte

România la Eurovision: multe dunguliţe, puţine puncte

de Dana Andronie    |    15 Mai 2011   •   16:29
România la Eurovision: multe dunguliţe, puţine puncte

165623-hotel.jpgAzerii Ell şi Nikki au obţinut cu "Running Scared" 221 de puncte, devenind astfel câştigătorii celei de-a 56-a ediţii a concur­sului Eurovision.

România s-a pomenit cu un loc modest 17, primind 77 de puncte. Hotel FM a luat maximum de puncte (12) de la Italia şi de la Moldova, de la Belgia – 10 puncte, de la Spania – 8 punc­te, de la Israel, Azerbaidjan şi Bulgaria – câte 6 puncte, de la Turcia – 5 puncte, de la Olan­da şi Danemarca – câte 4 puncte şi de la Austria, Ungaria, Estonia şi Irlanda – câte un punct. Este pentru a doua oară când România obţine locul 17 la Eurovision, după ce, în 2000, trupa Taxi s-a clasat pe aceeaşi poziţie.

Pe podiumul Eurovision 2011 se mai află, în afară de Azerbaidjan, Italia – care a obţinut "argintul" cu 189 de puncte. Este un punctaj excelent, mai ales că "ţara-cizmă" a călcat în competiţie după 14 ani de absenţă. "Bronzul" a fost adjudecat de Suedia, cu 185 de puncte.

Hotel FM a cântat nesperat de bine. Şi nu pentru că nu ar fi putut s-o facă, ci pentru că lipsa de experienţă în competiţii sau concursuri de anvergură ar fi putut să le joace băieţilor feste şi să clacheze emoţional. Ei bine, românii au reuşit, cu profesionalism, să treacă peste trac şi presiune psihică şi să aibă o prestaţie perfectă atât din punct de vedere vocal, cât şi în ceea ce priveşte atitudinea scenică. Hotel FM şi-a făcut treaba cu responsabilitate. Dacă şi TVR s-ar fi implicat puţin mai mult în ambalarea produsului final, atunci măcar nu ne-ar fi fost ruşine de ceea ce am văzut. Scenografia digitală a fost cea mai slabă din tot concursul. Dacă la alte ţări pe scenă erau explozii de lumină, culoare şi imagini, la noi au dominat "dunguliţele" roşii-galben-albastre pe fundal, ca decor. Iar ca punct culminant, au fost cinci artificii de intensitatea şi spectaculozitatea celor din bradul de Crăciun. Sărăcie lucie. Dezinteres total. Nu ştim dacă ar fi contat acest aspect într-un clasament final, însă cu siguranţă nu ne-ar mai fi fost ruşine.

Spectacolul de la Dusseldorf a fost impresionant. Peste 35 de kilometri de cabluri de alimentare şi opt generatoare diesel electrice cu o putere totală de 6 megawaţi au alimentat arena şi zona adiacentă acesteia. Show-ul a beneficiat de o reţea de alimentare electrică independentă. Sunetul a fost asigurat de peste 90 de microfoane, puterea totală a amplificatoarelor fiind de 350.000 de waţi. Show must go on, în 2012 în Azerbaidjan. Alţi bani, altă distracţie...

×
Subiecte în articol: muzica